avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

As dori sa stiu daca in cazul meu pot beneficia de uzucapiune:
Tatal meu a construit in baza unei adeverinte de constructie o casa in anul 1985. Terenul aferent a fost de 250 metri patrati castigati in urma procesului de dezbatere a mostenirii din partea socrului. In anul 1990, nu a depus cerere la primarie pentru ca cei 250 metri patrati aferenti constructiei, conform legii nr 18/1990 sa devina 1000 metri patrati. In anul 1998 se elibereaza un titlu de proprietate din care rezulta ca cei 1000 de metri patrati apartin mostenitorilor socrului defunct,decedat in 1981. Asupra celor 1000 de metri patrati, pe care este construita casa, nu a existat litigiu sau probleme de vecinatate, si nici pana la data curenta nu este deschis actiune de partaj din partea mostenitorilor. Mentionez ca in toata perioada 1985-2016, acesta a platit toate taxele si impozitele aferente.Depasind perioada de 30 ani,in care a folosit acest teren, poate deveni proprietar in baza dreptului de uzucapiune? Va multumesc
Fiind comostenitor al autorului se presupune ca a folosit imobilul in virtutea acestui titlu si in numele celorlalti mostenitori. si nu poate uzucapa. Poate insa sa solicite dezbaterea succesiunii de pe urma defunctului sau tata in contradictoriu cu fratii sai si sa solicite inlaturarea de la mosteniore a celor doi care nu au acceptat succesiunea in termenul legal, care nu au stapanit imobilul si sa se constate ca este unicul mostenitor acceptant .Poate solicita apoi dobandirea dreptului de proprietate prin accesiune a supra constructiei ridicata pe terenul mostenit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa procedam? ContSters149812 ContSters149812 Unde trebuie sa ne adresam cu urmatorul caz: 1) Avem construita casa in anul 1971,In baza autorizatii de constructie,pe un teren in care suntem mostenitori ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune pe un teren lasat prin testament de la tata la fiu MarianCristian MarianCristian Buna ziua Comunitate, va prezint pe scurt situatia cu care ma confrunt. Strabunicul meu cumpara cu Contract V.C. in 1927 un teren in Bucuresti, Raionul Tudor ... (vezi toată discuția)
Teren matressimona matressimona Buna ziua!Am si eu o intrebare.socrii mei au cumparat un teren acum 25 de ani de la o persoana,acea persoana a cumparat terenul respectiv la randul ei de la ... (vezi toată discuția)