avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie pt diabet zaharat tip 2
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie pt diabet zaharat tip 2

Mama are diabet zaharat tip 2 varsta 57 ani si 22 ani contract de munca este si hipertensiva avand certificate medicale ce posibilitati sunt pt pensionare pe caz de boala sau ajutor social
Cel mai recent răspuns: denis28011 , utilizator 20:14, 8 Septembrie 2016
O persoana poate beneficia de pensie de invaliditate daca este incadrata intr-un grad de invaliditate prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale, indiferent de stagiul de cotizare realizat in sistemul public de pensii.

Pensia de invaliditate se va acorda indiferent de stagiul realizat, in toate cazurile in care beneficiarul a fost incadrat in grad de invaliditate.
am si eu diabet de tip 1 si am depistat asta anul trecut si dupa ce am iesit din spital am plecat in germania si aici mi sa spus ca nu pot face nici un ajutor pentru aceasta boala daca vin romania pot beneficia de un ajutor in privinta asta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare caz boala aleo1106 aleo1106 buna!..am 40 ani,de 13 ani sufar de diabet zaharat insulinodependent,am muncit 20 ani la electrica banat si as dori sa stiu daca pot sa optez pentru ... (vezi toată discuția)
La limita puterii redialboss redialboss buna ziua am 37 ani , o vechime in canpul muncii de 17 ani iar de 3 ani sufar de ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala diabet zaharat cu complicatii SIMION1967 SIMION1967 Sunt o persoana cu Diabet zaharat insulino-dependent, depistat la data de 26.02.1991.Sunt nascut la data de 12.02.1967 si am o vechime in campul muncii de 24 ... (vezi toată discuția)