avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire- casatorie - partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire- casatorie - partaj

Buna seara,
As vrea sa ma casatoresc . Am (acum ,inainte de casatorie) , casa,terenuri si bani la banci .
Am si copil din prima casatorie. As vrea sa ramana aceasta avere NUMAI LUI , fara ca viitorul sot sau urmasii acestuia sa poata interveni dupa decesul meu,in averea mea actuala . Doresc - repet!- sa ramana INTEGRAL , doar copilului meu .
M-am gandit ca , in fata notarului , viitorul meu sot sa DECLARE ca NU are nicio pretentie la averea mea,de dinainte de casatoria noastra NICI EL SI NICI URMASII SAI ! Oare acest document poate sa garanteze ceea ce am dorit eu ?
N-as vrea sa facem contracte de vanzare-cumparare ...oricum este singurul meu urmas ! ( Nu dispunem acum de bani ) .
Ce ma puteti sfatui ? Este legal ceea ce dorim noi sa facem. Daca nu , atunci , ce-i de facut?
Cu tot respectul !!!
Cel mai recent răspuns: Vlad2013 , utilizator 05:17, 10 Ianuarie 2016
Daca veti incheia prin notariat o conventie matrimoniala cu privire la bunurile dvs. nu veti avea nici o problema in caz de divort , se va considera ca sunt bunurile dvs. proprii si nu vor face parte din masa bunurilor comune partajabile. Insa aceasta conventie nu va avea nici un efect asupra mostenirii dvs. In caz de deces, bunurile sunt aduse la masa succesorala iar sotul dvs. va fi si el un mostenitor al dvs alaturi de copil.. Daca vreti sa ramana doar copilului trebuie sa le treceti pe numele acestuia prin vanzare, donatie , contract de intretinere .
:rtfm:Interventie moderator
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
Pentru continuarea discutiei aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
Vlad2013 a scris:

Buna dimineata ,
Bine . Am inteles : Daca ma casatoresc si , inainte de aceasta casatorie, am avere si as vrea ca ea sa ramana INTEGRAL copilului meu , din prima casatorie,trebuie sa-i fac contract de vanzare sau donatie sau contract de intretinere.
Sa fiu bine inteleasa : Daca fac contract de vanzare-cumparare si specific in acte ca doresc sa - mi rezerv dreptul de a locui si de a dispune , pana la moarte de aceste bunuri , ce trebuie sa fac , ca eventual , daca eu mor inaintea viitorului meu sot , copilul meu sa nu aiba obligatia sa-l intretina si sa-l ingrijeasca si nici ca acesta sa poata interveni ,in vreun fel,in acest act , incheiat intre mine si unicul meu fiu ? Adica , dupa moartea mea , copilul sa nu aiba probleme , ca tatal vitreg trebuie sa locuiasca aici sau sa pretinda despagubiri. Oricum, si el are avere si copii , iar eu vreu sa-l protejez si pe el,aflandu-se in aceeasi situatie , ca mine .
Sper ca am fost inteleasa si va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac !
Cu tot respectul!

gi-jane2 a scris:

faceti un contract intre dvs si fiu de donatie si va rezervati dreptul de uzufruct si dupa moartea dvs daca va fi cazul , fiul nu are nicio obligatie fata de sotul dvs, il poate da oricand afara.
stipulati in contract ca daca fiul dvs va deceda inaintea dvs, bunul sa se intoarca in patrimoniul dvs.


Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc din suflet!
Va doresc un an 2016 plin de bucurii, noroc, sanatate si satisfactii!

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.2 din Regulament
Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tari semnatare carta drepturilor fundamentale ale omului Emilian  Nastase Emilian Nastase Buna seara . As dori sa aflu daca Austria este semnatara a acestei C. F. D. O . Va multumesc (vezi toată discuția)
Drept de proprietate imobil Beregan Beregan Eu si prietenul meu am cumparat un teren inainte de casatorie, toate actele contract de vanzare cumparare teren,pe teren am construit casa si autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Concubinaj- cine mosteneste averea defunctului? alicevictoria1989 alicevictoria1989 Matusa mea a trait in concubinaj timp de 18 ani neavand niciun copil. Concubinul a murit recent.El avea un baiat care a decedat si el la scurt timp dupa tatal ... (vezi toată discuția)