Buna dimineata ,
Bine . Am inteles : Daca ma casatoresc si , inainte de aceasta casatorie, am avere si as vrea ca ea sa ramana INTEGRAL copilului meu , din prima casatorie,trebuie sa-i fac contract de vanzare sau donatie sau contract de intretinere.
Sa fiu bine inteleasa : Daca fac contract de vanzare-cumparare si specific in acte ca doresc sa - mi rezerv dreptul de a locui si de a dispune , pana la moarte de aceste bunuri , ce trebuie sa fac , ca eventual , daca eu mor inaintea viitorului meu sot , copilul meu sa nu aiba obligatia sa-l intretina si sa-l ingrijeasca si nici ca acesta sa poata interveni ,in vreun fel,in acest act , incheiat intre mine si unicul meu fiu ? Adica , dupa moartea mea , copilul sa nu aiba probleme , ca tatal vitreg trebuie sa locuiasca aici sau sa pretinda despagubiri. Oricum, si el are avere si copii , iar eu vreu sa-l protejez si pe el,aflandu-se in aceeasi situatie , ca mine .
Sper ca am fost inteleasa si va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac !
Cu tot respectul!
faceti un contract intre dvs si fiu de donatie si va rezervati dreptul de uzufruct si dupa moartea dvs daca va fi cazul , fiul nu are nicio obligatie fata de sotul dvs, il poate da oricand afara.
stipulati in contract ca daca fiul dvs va deceda inaintea dvs, bunul sa se intoarca in patrimoniul dvs.
~ final discuție ~