avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... domiciliu minori dubla cetatenie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

domiciliu minori dubla cetatenie

Buna ziua,
Sunt in concubinaj cu cetatean francez si am dubla cetatenie romano franceza,locuim in Franta de multi ani iar copiii nostri minori 11,7 si 3 ani au si ei dubla cetatenie.copiii au locuit de la nastere in Franta.copiii au legaturi familiale puternice si cu familia din Romania ei venind in fiecare an in vacanta aici.

Datorita neintelegerilor cu tatal copiilor am hotarat sa ma intorc in Romania cu copiii la sfarsitul acestui an scolar in luna iulie. As dori sa i introduc legal cu acordul tatalui motivand perioada vacantei de vara la bunici.

As dori sa stiu daca la intorcere in tara cu copiii pot face apel la instantele judecatoresti romanesti pt stabilirea domiciliului definitiv al copiilor in Romania?acest caz este de competenta instantelor romane sau franceze?ce sanse as avea?

Poate judecatorul sa separe fratia ceva de genul copilul de 3 ani cu mama in Romania pe motiv ca e mic si are nevoie de mama iar cei de 11 si 7 ani cu tatal in Franta pe motiv ca au crescut acolo?

Va multumesc pt ajutor.

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:28, 9 Ianuarie 2016
Cazul dvs. este extrem de complicat.
Ați putea să vă judecați în România și ar fi de preferabil.
În Franța cred ca ati pierde minorii.
Ar fi bine sa deschideți procesul înaintea lui și ar fi bine sa va grabiti.
El va poate lua minorii dacă se străduie și nu va grabiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean strain vrea sa recunoasca copilul concubinei, consecinte ? steliana2016 steliana2016 Buna ziua, Va scriu pt o prietena care traieste si munceste legal in Franta, si are cetatenie româna. Ea este in concubinaj cu un domn ... (vezi toată discuția)
Custodie minor francez cris_cris900 cris_cris900 buna ziua am rezidenta in Franta de 6 luni impreuna cu fetita mea de 9 luni (ea are dubla cetatenie romana-franceza) si tatal ei care este cetatean ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Alice30 Alice30 Am o problema careia nu-i gasesc rezolvarea: Stau in Franta si am un baietzel care s-a nascut aici.Eu si tatal lui nu suntem casatoriti,dar baiatul este pe ... (vezi toată discuția)