avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua

Am o problema careia nu-i gasesc rezolvarea: Stau in Franta si am un baietzel care s-a nascut aici.Eu si tatal lui nu suntem casatoriti,dar baiatul este pe numele lui.(precizez ca tatal lui este roman si el).Baiatul are certificat de nastere frantuzesc(cel romanesc nu l-am facut inca).Eu as vrea sa plec in Romania cu baiatul,dar tatal lui nu vrea sa semneze acordul cum ca imi da baiatul sa mergem,si nu gasesc alta modalitate,asa ca va cer ajutorul,sau un sfat...Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 14:24, 14 Martie 2010
Ce sa intelegem ca nu sunteti in relatii bune ? Tatal recunoscandu-si presupusul baiat inseamna ca este si al lui. Am spus presupus pentru ca numai copii din casatorie sunt prezumati a fi ai ambilor soti, cei din afara casatoriei capata acest statut numai daca sunt recunoscuti.Dar care ar fi cauza de nu accepta ?
Daca nu aveti incuviintarea scrisa a tatalui minorului, alta varianta e actionarea in instanta pt incredintarea minorului ( custodie) si cu hotararea definitiva si irevocabila puteti calatori fara probleme.
Da,copilul este recunoscut si numele de familie este cel al tatalui..."care ar fi cauza de nu accepta"...pai avem de multe ori neintelegeri si crede ca daca plec nu o sa ma mai intorc,asa ca nici macar in vacanta nu ma lasa sa plec... Va multumesc pentru raspunsuri
Ultima modificare: Duminică, 14 Martie 2010
Alice30, utilizator
Este vorba despre o problema de drept francez si cred ca ar fi mai bine sa consultati un avocat francez ,care sa va indrume asupra caii legale de urmat.
Doamna,

Cred ca e vorba de o situatie care prezinta doua probleme:
1. Copilul minor cetatean francez e posibil sa fie supus unor anumite regului ale statului francez in ceea ce priveste calatoria in strainatate cu unul din parinti. Daca intre parinti exista neintelegri si unul din ei ia copilul si pleaca atunci celalalt poate face orice (de exemplu sa anunte politia franceza ca s-a produs o rapire etc.). Deci cred ca ar fi bine sa va interesati la un avocat francez in ce conditii un cetatean francez minor poate calatori in strainatate.

Dupa ce clarificati aceasta problema cred ca e necesar sa vedeti si un alt aspect:

2. La intrarea in Romania nu va intreaba nimeni nimic. In momentul in care iesiti din Romania dvs. sunteti un cetatean roman adult care insotiti un minor care este cetatean francez dar fiind copilul dvs. agentul de la frontiera poate presupune ca este si cetean roman si sa ii aplice regula de iesire din tara pentru minori romani si anume obligativitatea de a avea un document care atesta acordul celuilalt parinte. Adresati-va Politiei romane de frontiera (informatii despre datele de contact aveti la www.politiadefrontiera.ro) si explicati situatia precizand ca minorul este numai cetatean francez si nu are nici certificat si nici pasaport romanesc si se presupune doar teroretic ca ar fi si cetetan roman (pentru ca e nascut din mama si tata roman) dar de fapt el calatoreste cu pasaport francez.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie minor roman din italia in romania vdor vdor Buna ziua, as dori sa stiu daca un minor, cetatean roman dar stabilit in Italia poate veni din Italia in Romania fara parinti si fara procura. Stiu ca ii ... (vezi toată discuția)
Trecerea la punctul de frontiera. wisdom wisdom [b]Surioara mea are un copil, cu baiatul cu care locuieste de aproximativ 4 ani si locuieste intr-o tara europeana. Ea doreste sa revina in tara, cu copilul, ... (vezi toată discuția)
Calatoria in strainatate cu copil minor albertmihaela albertmihaela Buna ziua. Am intrat intr-o mare problema si cer sprijinul dumneavoastra ca sa pot remedia problema. Pe scurt, am fost intr-o relatie de 2 ani de zile cu ... (vezi toată discuția)