avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... actul de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

actul de identitate

am 17 ani si mama refuza sa imi faca buletinul .ce pot sa fac
va rog sa ma ajutati
Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2016
ContSters378025, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:28, 12 Ianuarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
Mergeti la Politie si va faceti C.I provizoriu ne avand un domiciliu.
Va trebuie doar certificatul de nastere.
Pt. dl avocat... Nu exista carte de identitate provizorie eliberata cu motiv lipsa reprezentant legal... Cartile provizorii se dau atunci cand nu poti prezenta toate documentele pentru eliberarea unei carti de identitate. Pana in 18 ani persoana trebuie sa se prezinte pt. carte de identitate cu un reprezentant legal. Obligatoriu.
Pt utilizator tarhatadrian, de tata ce stiti, este trecut in certificatul dvs. de nastere? Ca daca aveti un tata este suficienta prezenta unui parinte pentru actul de identitate. Ce face mama dvs e contraventie si se sanctioneaza cu amenda. Eu personal as incerca sa iau legatura si cu reprezentantii protectiei sociale din primarie sa le explic situatia ca mama nu-si da interesul pentru documente.
Pe langa primarie, cum vi s-a sugerat mai sus, mergeti si la politie. Spuneti unde stati, cereti sa discutati cu politistul care se ocupa de zona in care locuiti si rugati-l sa mearga sa stea de vorba cu mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pierdute Puyan Puyan buna ziua. cunosc o persoana care nu are locuita nu are nici unde sta , doarme in scari de bloc etc pe unde apuca , si a ramas fara actele de identitate , ... (vezi toată discuția)
Expirare carte de identitate, lipsa act spatiu simonutza10 simonutza10 Va comunic ca am C.I. expirata de vreo 2 saptamani, ieri am fost la Evidenta populatiei pt a ma interesa ce acte imi trebuie ca sa imi fac CI. Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Mi-au furat toate actele, n-am nici certificat de nastere. cum pot obtine certificatul de nastere? oandrei888 oandrei888 Sunt cetatean roman stabilit in Ungaria, deci figurez cu domiciliu acolo, dar n-am alta cetatenie in afara de cea Romana. As dori sa obtin certificatul de ... (vezi toată discuția)