avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Pentru un divort de comun acord,care sunt etapele care trebuie sa le urmez si unde?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:38, 10 Ianuarie 2016
Depuneti impreuna actele la notar (cerere, onorariu notar, certificat casatorie) sau in instanta (actiune, certificat de casatorie si taxa timbru).

Daca nu aveti copii minori, e o varianta de luat in calcul si divortul la starea civila.
Prezenta ambelor parti la depunerea cererii de divort prin acord este obligatorie. Se poate depune insa actiunea la instanta si prin avocat,ori de catre una din parti ,solicitand divortul din culpa, iar la primul termen ambele parti se vor prezenta si vor declara ca sunt de acord cu divortul.Cheltuielile sunt aceleasi la instanta si la notar.
Nu vad rostul instantei daca nu aveti neintelegeri. Apelati la avocat daca aveti chestiuni mai concrete de redactat referitor la minori si/sau partaj. Altfel, nu vad cazul.
La instanta prin acord va costa 200, la notar va costa și 1000 dacă e vb de divort cu minori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere acte divort SonyEric SonyEric Am hotarat impreuna cu sotia mea sa depunem actele pentru divort din culpa ambelor parti,dar problema e ca avocatul meu e plecat in aceasta saptamana iar ... (vezi toată discuția)
Divort N_&_K_43 N_&_K_43 ....imi poate spune cineva,,cat ne va costa acum un divort daca se face de comun acord?si care sunt taxele ce trebuiesc platite?multumesc :hm: (vezi toată discuția)
Divortul de comun acord naluminita naluminita de ce acte este nevoie pentru depunerea cererii,daca se poate si prin imputernicirea unei rude,dar in cazul in care cununia civila a fost facuta in alt oras ... (vezi toată discuția)