avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Infiintare PFA - sediul social o camera din apartament
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Infiintare PFA - sediul social o camera din apartament

Buna seara, sunt in curs de a imi infiinta un PFA, unde ar trebui sa mentionez ca sediul va fi doar o camera din acest apartament? Am facut o schita cu apartamentul si camera respectiva hasurata, dar nu stiu daca mai trebuie sa mentionez undeva acest lucru - poate in contractul de comodat? Multe dintre formulare au spatii predefinite pentru str, nr, bloc, apartament, si nu am unde sa scriu "camera 2" de exemplu

alta intrebare este, pot avea doua PFA-uri in aceeasi camera? am inteles de pe forum ca "nu se verifica unicitatea sediilor la PFA" - totusi, voi avea probleme la ORC daca doresc sa infiintez PFA-urile in acelasi timp, in aceeasi camera?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: anca_ro , utilizator 22:18, 22 Ianuarie 2016
Mentionati suprafata (mp) in contractul de comodat.
Nu se pot infiinta doua entitati in aceeasi camera.
multumesc!

deci sa inteleg ca mesajul de aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

"Stabilirea unui sediu social pentru PFA nu intra in calculul numarului de "entitati"(societati, alte PFA-uri) care isi pot stabili sediul social la o locatie.
Numarul de societati aferente unui sediu se ia in calcul numai la Legea 31/1990.
Adica daca in 2 camere sunt 2 SRL-uri si 3 PFA este in regula. Nimeni nu ia in calcul numarul de PFA-uri...Nu se verifica unicitate sedii sociale la PFA-uri.

Iar art. 17 alin (4) din legea 31/1990 se ingrijeste numai de societati:
(4) La acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societăţi numai dacă imobilul, prin structura lui şi suprafaţa sa utilă, permite funcţionarea mai multor societăţi în încăperi diferite sau în spaţii distinct partajate. Numărul societăţilor comerciale ce funcţionează într-un imobil nu poate depăşi numărul de încăperi sau spaţii distincte obţinute prin partajare."


este gresit?
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2016
anca_ro, utilizator
Daca mai rataceste cineva pe aici, a fost posibila inregistrarea (chiar in aceeasi zi) a doua pfa-uri diferite in aceeasi camera, la aceeasi adresa. Pentru ca PFA-urile nu sunt entitati solide ca SRL-urile deci nu se verifica unicitate sediu la PFA-uri. Cel putin asa e la inceputul lui 2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare sediu social in alt judet utilizatorrnou utilizatorrnou Buna seara,trebuie sa schimb sediul social in alt judet,am luat la cunostinta actele necesare insa nu stiu cui sa ma adresez...registrului comertului al ... (vezi toată discuția)
Pfa - sediu profesional intr-o casa Frezia84 Frezia84 Urmeaza sa stabilim sediul profesional al PFA-ului intr-o casa. Intrebarile mele sunt: - trebuie sa individualizez cumva o camera in sensul stabilirii ... (vezi toată discuția)
Sediu social vpreda2003 vpreda2003 Buna ziua, Se poate ca in Bucuresti, intr-un apartament cu o singura intrare, dar cu doua camere decomandate, total separate, fiecare cu usa ei, sa existe ... (vezi toată discuția)