avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical

Buna ziua!

In 2008, pe 27 august am avut un accident rutier. In urma unui politraumatism am stat in concediu medical pana pe data de 27 mai 2009. Intrebarea mea este, in acest an as mai putea beneficia de concediu medical? Si daca DA, care este data de la care as putea solicita concediu medical.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Rubia Rubia , Consultant resurse umane 14:00, 28 Iulie 2009
Puteti solicita concediu medical atunci cand aveti nevoie e el.
Mai multe lamuriri va poate da medicul de familie in primul rand pentru ca el stie detaliile.
Pentru orice concediu ce depaseste 90 de zile stiu ca trebuie avizul Comisiei.
Am avut 9 luni de CM, am trecut prin evaluarea unei comisii. De pe 27 mai am inceput sa lucrez, si nu stiu daca acum pot sa mai beneficiez de CM.
Din punct de vedere al stagiului de cotizare, da puteti beneficia de un nou concediu medical. (este necesar un satgiu de cotizare de 1 luna in ultimele 12, si, in plus, perioada anterioara de CM este considerata si ea stagiu de cotizare)
Aveti dreptul la maxim 90 de zile pe an. Daca e nevoie sa intrati in CM maine, veti calcula zilele de CM in perioada 29 iulie 2008- 28 iulie 2009... si aveti mai mult de 90 de zile. In acest caz puteti beneficia de CM numai cu avizul Comisiei.
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
Rubia Rubia, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical si prenatal cris80 cris80 Buna seara! Am si eu o dilema: anul trecut in decembrie 2007 mi-am luat 28 zile de concediu medical(04-31-12.2007).In anul 2008 luna iunie am ramas ... (vezi toată discuția)
Adeverinta concediu medical mai mult de 90 de zile rusualexandra rusualexandra Am un salariat care in 15 iulie face 90 zile concediu medical, a fost operat si are in continuare medical. Pana acum a avut cod 01 acum vine cu cod 14 a fost ... (vezi toată discuția)
Concediu medical peste 180 zile, iminenta avort carmen ala carmen ala Buna ziua ! Am nevoie de o solutie in urmatoarea problema: Incepand cu 02 iunie 2008 am intrat in concediu medical timp de 183 de zile(cu avizul ... (vezi toată discuția)