Incepand cu 02 iunie 2008 am intrat in concediu medical timp de 183 de zile(cu avizul comisiei de expertiza) in urma unei probleme la un genunchi. In aprilie 2009 am ramas insarcinata, avand o sarcina cu probleme. In data de 21 iulie am fost internata in spital din acest motiv, dar deoarece la acea data totalizam un nr de 168 de zile de CM in ultimile 12 luni, mi s-a putut acorda doar 12 zile de CM cu avizul comisiei. Intrebarea mea este: CE POT FACE IN CONTINUARE, FARA A MA PENSIONA, TINAND CONT CA E O SARCINA CU RISC ?
Trebuie sa va internati fiind o sarcina cu probleme,mergeti si la medicul de familie pentru ca el prelungeste concediul in continuare.Nu e cazul sa va pensionati pentru ca sunteti tanara si pensia de boala este mai mica.
Stiu pe cineva care a avut un accident rutier, iar refacerea a durat foarte mult si a avut concediu medical aproximativ 270 de zile.....din ce am inteles eu, dupa cele 180 de zile primite de la comisie, a mai primit 90 de zile prin ministerul sanatatii.
O alta solutie ar fi sa va desfaca CIM in baza art 61 alin 1 lit c) din codul muncii ("in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat") si astfel veti putea beneficia de somaj....iar dupa nastere veti beneficia de indemnizatioe pentru cresterea copilului.