Ministerul Finantelor Publice (MFP) a aprobat, prin Ordinul nr. 2321/2009, Normele metodologice privind procedura de acordare a amanarii la plata a obligatiilor fiscale neachitate la termen. As vrea sa stiu daca pentru obligatiile la 25.07.2009 (pe care ca micro le platesc la trimestru) as putea face cerere de amanare? Si daca da, exista cerere tip?
Aminarea se poate acorda pentru o perioada de cel mult 6 luni, dar nu mai mult de 20.12.a anului fiscal pentru care se acorda .
Ca procedura e destul de complicata : trebuie certificat fiscal , daca datele nu concorda cu contabilitatea se face reglare fisa platitor ( dureaza) ; mai e o prevedere legata de depunerea unei garantii sub forma unei scrisori de garantie bancara , cu valabilitate mai mare cu 60 de zile decit perioada de aminare . Asa cum e textul ordinului, as crede ca e optional, dar teama imi e ca fiscul o va cere obligatoriu.
Despre modelul cererii : nu e prezentat un model anume in ordin , dar la art 3 alin 4 sint insirate elementele pe care aceasta trebuie sa le contina.
In opinia mea , nu prea e facilitate .
Asa dupa denumire, parea o facilitate pentru toata lumea, mai ales ca suntem atat de stramtorati acum ca am decis si suspendarea activitatii. Multumesc oricum pentru raspunsuri.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Vinzare mijloc fix
mea culpa
buna seara,din nou.Societatea are un mijloc fix(un pikamer) in val de 3.000 ron,intrat in functiune la data de 14.10.2008.Se calculeaza amortismentul si se ... (vezi toată discuția)