avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit plata impozit forfetar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

plata impozit forfetar

Buna ziua,
eu nu am platit impozitul forfetar, daca eu dau statul in judecata referitor la O.G. 34/2009 ca fiind neconstitutionala ....., ce se intampla cu impozitul forfetar pe care ma obliga sa-l platesc?Se continua calcularea de majorari, penalizari pana la solutionare sau se ingheata asa?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 02:06, 29 August 2009
Nu e mai simplu sa-l platiti? S-ar putea sa va coste mult mai mult un proces.
Trebuie sa obtineti in instanta suspendare pana la solutionare, altfel debitul este exigibil si purtator de dobanzi.
Nici eu nu am platit (367 lei) – nu pt ca n-as avea suma, dar… firma n-a avut activitate din 1997 si cifra de afaceri e… multime vida la finele lui 2008. N-am intrerupt activitatea prin registrul com deoarece “nu stii niciodata cand se iveste oportunitatea”…
Am facut declaratia 100 gresit (intentionat) si dupa 4 zile de la data scadenta a platii a sosit somatie de plata. Am depus declaratie rectificativa si vreau sa cer amanarea platii – care e permisa prin lege: “Ministerul Finantelor Publice (MFP) a aprobat, prin Ordinul nr. 2321/2009, Normele metodologice privind procedura de acordare a amanarii la plata a obligatiilor fiscale neachitate la termen”. Saptamana viitoare ma voi “deranja” sa trec pe la ei… Sa vedem ce iese – ca de platit nu vreau sa platesc ce nu datorez. Oricum, nu de la mijlocul unui an fiscal! Sa fi reglementat “impozitul anticipat”, dar de la inceputul lui 2010…
Daca trebuie sa ajung in fatza instantei, voi merge. Poate vom avea bafta, pt ca impozitul nu prea e legal – in sensul / modul in care a fost reglementat.
Bafta!
In primul rand, ma gandesc ca daca se cere amanarea platii inseamna ca esti de acord cu impozitul.Iar, in al doile rand, pt. aprobarea amanarii, cererea trebuie "sa stea in picioare"(cuvintele celor de la ANAF) sau mai bine, intr-un picior.
Am auzit foarte multi contribuabili ca nu au platit impozitul forfetar, asa ca nu inteleg cum au calculat acele intrari de care se laudau.
O zi buna!
Bineinteles ca cerand amanarea platii recunosc legalitatea impozitului – pana la proba contrara e legal – dar am nevoie de timp pt a reusi o “aparare” care sa aiba macar 50% sanse de succes, altfel se incepe “executarea silita”… Prefer sa ma asigur din mai multe parti, sa pierd cat mai putin (spre deloc), indiferent ce se intampla…
Iar cererea va sta in picioare, pt ca am depus toate hartiile cerute de ei… Dovada ca firma “nu are bani” exista in bilant… Ar trebui ca eu, p.f., sa imprumut firma si… n-am (sa-i vad cum vor dovedi ca am). Am, in schimb, dreptul de-a avea o S.C., ca investitie – cum am mai scris: niciodata nu stii de unde sare iepurele!
Toate acestea sunt vorbe, e drept, dar chiar nu am de gand sa platesc acest impozit – cu riscul de a fi lichidata aceasta S.C. – tot pe banii lor, ca… deh… daca nu ma lasa sa o tin acolo – ca nu cere de mancare! Sau, sa-mi ceara cei de la Registru Com taxa, ca le tzin ocupat un “spatiu” in baza de date – dar nu sa hranesc boureni, placinte, urde, boci s.a.!

Birul impus prin OUG 34 e considerat de institutia avocatului poporului ca nu respecta prevederile art.4 din Codul fiscal, dar nu face nimic mai departe, declarand ca e de competenta exclusiva a legiuitorului si – din cate am citit – av popoprului nu a sesizat parlamentul cu privire la ilegalitate.
Deci, pare ca ar fi sanse pe ideea neconstitutionalitatii si, in acelasi timp – cum s-a mai scris: e o chestiune de… rectificare bugetara… si nu prea sunt sanse… Poate aici ar trebui sa se lumineze cineva si sa “pareze” gaselnitza.
:offtopic:
Un document (intocmit la nivel UE, presupun – inca nu am reusit sa il gasesc pe undeva) citat de presedintele Asociatiei Contribuabililor Italieni are in cuprinsul sau informatia ca Italia e pe primul loc in Europa in privinta evaziunii fiscale (51%), urmata de RO (43%), Bulgaria, Estonia, Slovacia… Dar nu aceasta e ideea, ci faptul ca in statistica respectiva (desi nu cred in prea mult in statistici ma folosesc de ele daca sunt “oficiale) se constata ca implicati in evaziune fiscala pe primul loc se afla industriasii, urmati de bancheri, de asiguratori si abia apoi urmeaza comerciantii.
Daca faptele se prezinta astfel nu inteleg (oricum n-am inteles) de ce pogearatul ne spune ca impozitul forfetar e o masura impotriva evazionistilor (in general), dar ataca in primul rand micii comercianti? Si afirma ca ce mare placinta cu udrea a bocanit el in masa celor care ritzipesc banii ce ar trebui sa ajunga in buzunarele statului…
Intai, forfecatul a fost masura anticriza (anticriza varstei a doua, probabil) si mai apoi ca, de fapt, nu e doar atat, e si o mare shmecherie impotriva evazionistilor. Oare de cand evazionistii se opresc in “bariere” de acest gen?

Alte discuții în legătură

Plata impozitului forfetar viogeo viogeo Pentru un SRL cu asociat unic pentru care s-a depus cererea de suspendare a activitatii la data de 05.05.2009 la ONRC, si s-a obtinut regim derogatoriu de la ... (vezi toată discuția)
Vinzare mijloc fix mea culpa mea culpa buna seara,din nou.Societatea are un mijloc fix(un pikamer) in val de 3.000 ron,intrat in functiune la data de 14.10.2008.Se calculeaza amortismentul si se ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar mariussss mariussss buna...in legatura cu impozitul forfetar..eu am o firma din anul 2008 dar care nu mai functioneaza din 2009..anul acesta am tot primit hartii cu plata ... (vezi toată discuția)