avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosarele penale sunt publice?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosarele penale sunt publice?

O persoana fizica oarecare poate solicita studiul unui dosar penal, aflat pe rolul Tribunalului, (fara ca persoana sa fie parte in dosar)?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:07, 12 Ianuarie 2016
Un dosar penal poate fi studiat numai de catre partile din respectivul dosar.
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2016
Adela Maria Bratulescu, Avocat
Buna ziua,
NU, nu poate dar poate sa stea in sala de judecata cand se judeca daca nu este o cauza in care presedintele de instanta sa o declare cu sedinte secrete.
~ Conținut șters la cerere ~
Domnule BODEALEX,
Care este legatura dintre intrebare si raspunsul dumneavoastra?
Dacă persoana are avocat care sa meargă la dosar și sa invoce un interes legitim se poate.
Eu am avut situații concrete de acest fel dar am justificat un interes legitim de fiecare data.

Dacă cererea nu e bine motivata se respinge.

Adică nu se merge pe tipizat în acest caz.

Alte discuții în legătură

Sotie - studiu dosar sectia sectia daca sunt sotia unui inculpat intr-un proces penal aflat pe rolul curtii de apel pot solicita punerea la dispozitie a dosarului in vederea studierii? (vezi toată discuția)
Mi se va permite sã studiez un dosar în care nu am fost parte ºi care îmi trebuie pentru un referat? andyand andyand Am nevoie de un dosar incheiat sa studiez pt un referat,daca fac o cerere, nefiind parte mi se va permite?fac la arhiva?dar sa il xeroxez mi se va permite?????? (vezi toată discuția)
Pot copia acte din orice dosar civil aflat in curs de judecata daca nu sunt parte in el? EscaLa EscaLa Pot copia acte din orice dosar civil aflat in curs de judecata daca nu sunt parte in el? Conform carui articol din ce lege sau regulament? Multumesc (vezi toată discuția)