avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vanzare-cumparare autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vanzare-cumparare autoturism

buna ziua

doresc sa achizitionez un autoturism de la o persoana juridica. intrebarea este care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a o inmatricula pe numele meu? de asemenea doresc sa-i schimb si numerele de inmatriculare si sa optez pentru unele preferentiale !

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: home_rt2 , utilizator 22:41, 31 August 2009
MIHAI GRIGORE a scris:

La acestea se adauga si contractul de vanzare-cumparare care se incheie in 2(doua) exemplare si care are o parte detasabila privind radierea autoturismului. Se dactilografiaza odata cu fisa de inmatriculare!B-)


Contractul nu este obligatoriu daca exista factura iar in ceea ce priveste radierea acesta nu se mai face separat ci o data cu transcrierea,B-) practic in momentul vanzarii, vanzatorul preda toate actele masini, scrie pe spatele talonului la rubrica Instrainat catre numele cumparatorului si data, pastreaza o copie dupa carte si talon cu inscriptia Instrainat catre : Vasile Ghe la 31.12.2008,+ factura , si se prezinta la finante pentru scoatere din evindenta............iar Vasile se prezinta la Serviciul inmatriculari cu toate actele si numere si transcrie masina.... Vasile are termen 30 de zile sa transcrie masina daca nu amenda ......:D
ce trebuie sa contina contractul de vanzare-cumparare al masinii pentru a fi legal?
e nevoie de vreo stampila?pe contract?
trebuie sa contina neaparat si suma cu care a fost achizitionata masina?
Trebuie sa existe un contract de vanzare cumparare( cum s-ar transfera, altfel , dreptul de proprietate ), chiar daca e incheiat ca act sub semnatura privata .
ce trebuie sa contina contractul de vanzare-cumparare al masinii pentru a fi legal?
e nevoie de vreo stampila?pe contract?
trebuie sa contina neaparat si suma cu care a fost achizitionata masina?


Un contract de vanzare-cumparare trebuie sa cuprinda cel putin urmatoarele elemente:
-identificarea partilor contractante si a calitatii acestora
-identificarea obiectului contractului
-aratarea pretului
-data si semnatura partilor
Am si eu o problema: vreau sa achizitionez, pe persoana fizica, o masina de la firma la care lucrez, inca. Mentionez ca sub efectul crizei, firma are diverse datorii catre stat, probabil ca administratorul intentioneaza sa intre in faliment.
Cum a-r trebui sa procedez?
Exista riscul sa intampin probleme din cauza datoriilor pe care le are firma in momentul in care vreau sa o cumpar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare autoturism de la mostenitor vossk vossk Buna ziua, Doresc sa cumpar un autoturism de la mostenitor, peste 2 saptamani cand se va incheia dezbaterea succesiunii (vanzatorul este unicul ... (vezi toată discuția)
Acte masina... cristins cristins am cumparat o masina cu nr de calarasi..iar in talon apare numele proprietarului...iar actul de vanzare cumparare sa facut intre mine cumparator si o alta ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto de la persoana fizica catre juridica biti biti Buna ziua , Sunt SC care doresc sa cumpar un autoturism de la o persoana fizica . Care sunt actele necesare pt efectuarea tranzactiei ? E obligatorie ... (vezi toată discuția)