avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ma ameninta ca imi ia copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ma ameninta ca imi ia copilul

buna ziua!va rog daca se poate sa ma ajutati sau sa ma lamuriti intr-o problema!
sunt divortata din aprilie 2007 iar in urma casatoriei a rezultat un copil minor (fetita) care mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila mie ca mama spre crestere si educare.tatal nu a cerut si nici nu i s-a dat dreptul la pg de vizitare,doar a fost obligat la plata unei pensii de intretinere pe care nu a platit-o niciodata de la divort pana acum.(mentionez ca in momentul divortului copilul avea aproximativ 7 luni),cu toate acestea i-am dat voie sa isi vada copilul de cate ori a vrut si a putut...acum,de aproape 1 luna nu am mai fost de acord sa il las s-o vada si a inceput cu amenintari ca imi va lua copilul,ca nu am ce sa-i fac pt neplata pensiei pt ca ca si-a lasat serviciul,ca o sa obtina dreptul sa mi-o ia foarte des si in weekend-uri...intrebarea mea este ce poate obtine el in caz ca imi deschide proces avand in vedere ca nu are serviciu sau chiar daca intre timp s-ar angaja,are datorii peste tot,nu are venituri si mai ales conditii unde sa duca copilul pentru ca la mama lui unde sta este o mizerie de nedescris si aceasta se afla in permanenta stare de ebrietate?care este maximul pe care il poate obtine in caz de vreun proces?ce as putea face eu?va rog sa ma ajutati daca se poate!va multumesc! cristina nastase
Cel mai recent răspuns: criss_nst , utilizator 15:56, 29 Iulie 2009
Din ce relatati nu il cotez cu sanse sa ii fie incredintat minorul.
Dreptul de vizita se stabileste in functie de mai multe criterii.
Dreptul de a vedea copilul il va obtine, dar dreptul de a-l lua la domiciliul sau este foarte greu de spus daca il va obtine sau nu.
am inteles.as vrea daca s-ar putea ca vizitele sa se desfasoare numai in prezenta mea pt nu as avea incredere sa o ia el sa plece cu ea,as innebuni. va multumesc pentru raspuns!
Sa stiti ca sanse ati avea se se intample asa cum doriti.
In acest caz insa trebuie sa aveti avocat la proces.
Iar in ceea ce priveste neplata pensiei de intretinere....va sfatuiesc sa faceti o plangere penala in baza art 305 cod penal:
Abandonul de familie
Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;
b) neîndeplinirea cu rea-credinţă a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;
c) neplata cu rea-credinţă, timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte, în cazurile prevăzute la lit. a) şi b), cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, iar în cazul prevăzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Dacă părţile nu s-au împăcat, dar în cursul judecăţii inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa, în cazul când stabileşte vinovăţia, pronunţă împotriva inculpatului o condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în art. 81.
Revocarea suspendării condiţionate nu are loc decât în cazul când, în cursul termenului de încercare, condamnatul săvârşeşte din nou infracţiunea de abandon de familie.
va multumesc ffff mult pentru raspunsuri iar daca imi va intenta proces pt pg de vizita cu siguranta voi apela la un avocat.va multumesc!

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi parintesti pilbak tunde pilbak tunde BUNA! AS DORI SA STIU DACA TATAL POATE FI DECAZUT DIN DREPTURI PARINTESTI PENTRU NEPLATA PENSIEI DE INTRETINERE. MENTIONEZ CA NU ISI VIZITEAZA COPILUL DELOC. ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara alina_konya alina_konya Buna ziua!Suntem divortati de 1 an jumatate,copilul este in custodia mea,a mamei,sentinta este definitiva si irevocabila in care este stipulat plata pensiei ... (vezi toată discuția)
Pe parcursul procesului de reincredintare,nu e obligata sa plateasca pensie de intretinere? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Ma aflu de 6 luni in postura de parat intr-un proces de reincredintare minor(si care probabil va mai dura inca pe atat),iar mama copilului refuza sa plateasca ... (vezi toată discuția)