avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,
Daca in 2008 s a achizitionat un credit de nevoi persoanale fara ipoteca si dupa 3 -4 luni din anumite motive nu s a mai putut plati rata,persoana a plecat in strainatate, nu detine nici un bun pe numele dansului si acum 1 luna a primit executare silita la banca ( unde avea un cont deschis si a poprit suma disponibila aprox 500 ron) , nu ar fi trebuit sa intervina prescrierea datoriei:?
Din 2008 pana in 2015 , datoria bancara nu trebuia prescrisa? Cum se poate executa silit daca au trecut atatia ani in care nu s a poprit nimic , nu a semnat nici o instiintare inainte de executare.
In acest caz se mai poate contesta executare silita, avand in vedere legea data de Curtea Constitutionala :
[ link extern ] ?
Astept un raspuns de la dumnevoastra.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mazilugabriela , utilizator 09:07, 20 Ianuarie 2016
In aceasta perioada, ati primit telefoane si scrisori din partea unei firme de recuperari ? Mai nou, bancile sunt obligate in fiecare zi sa transmita situatia conturilor nou deschise catre Administratia Financiara. Nu se prescrie nici-o datorie, ar insemna ca bancile sa dea faliment. Suntem urmariti permanent pana la iesirea la pensie si dupa, de catre firmele de recuperare.
Doar scrisori de la o anumita firma de recuperare, scrisori care le am gasit in posta ( nu am semnat niciodata o confirmare de primire) Atunci care este rolul prescriptiei in cazul datoriilor bancare sau cand poate interveni prescriptia unei datorii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare prealabila inceperii executarii silite dupa 8 ani marysa_2u marysa_2u am facut un credit in 2004,am platit pana in 2005 ....dupa multe scrisori si amenintari de la o KSI azi am primit notificarea de la ei cu timbru fiscal de ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? stefp stefp Credit nevoi personale in 2007. Plecat din tara. Platit timp de 2 ani apoi imposibilitate de plata. In 2012 au trimis instiintare de executare silita. nu am ... (vezi toată discuția)
Somatie pentru credit din 2007 alina01989 alina01989 Buna ziua. Va rog sa ma jutati cu un sfat. Am nevoie de avocat sau nu? povestea mea: sotul meu a facut un credit la BCR in anul 2007 in val de aprox ... (vezi toată discuția)