avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Renuntare la cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Renuntare la cetatenie

Buna ziua, sotul meu este plecat din ro de mai bine de 30 de ani, iar la plecare trebuia sa renunte la cetatenie. Dupa care s-a casatorit , avand si doi copii nascuti in DE. Din intamplare anul trecut a aflat de la Primaria locala , ca atat el cat si copii mai au cetatenia Romana. Acum copii ar vrea sa renunte la ea. Problema e ca , acu o sapt. am fost la consulatul de la munchen pt a-mi face un pasaport CRDS ,si am intrebat si dupa informatii pt acesta problema cu renuntarea. mi s-a printat trei pagini de cerinte, la fel cu cele se gasesc si pe site-ul consulatului. dupa ce le-am explicat ca aceste cerinte nu prea se pot indeplinii pt ca e cazul Putin cam diferit, mi s-a dat adresa de mail a domnului consul, pe care l-am si abordat, i-am scris exact toate imformatiile . Am primit si raspuns de la dansul, chiar promt si repede. Mi-a zis ca primul pas ar fii sa obtin de la autoritatile romane un document prin care sa reiese daca intradevar sotul si copii mai au cetatenie sau nu. Si daca dorim se poate face prin consulat,doar persaonal.Ideea este ca locuim la 300 de km de Munchen, si nu putem oricand si oricum , pur si simplu sa calatorim Pina acolo pt doar o simpla formalitate. intrebarea mea ar fi daca nu putem afla prin telefon sau pe mail sau pe alte cale de la autoritatile romane (nici nu stiu unde sau cine are acesta competenta) despre cetatenie. multumesc anticipat. o zi buna.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:06, 20 Ianuarie 2016
Atata doar ca parintii lor nu sunt cetateni romani, copiii de ce ar fi ?
Intr-adevar, conteaza daca omul a renuntat intr-adevar la cetatenie si daca a facut copiii cu o nemtoaica sau romanca.
Ce-mi plac subiectele astea... care omul vine, pune intrebari si apoi dispare iar in urma lui ramanem sa tesem frumos.
Daaa, dar " ne " lămurim problema, acu' ce mai contează ca nu e a noastră? Mai bem cate o :coffee:... :kissing:
Corect :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repatrierea unui cetatean roman const_be const_be Un basarabean a depus juramantul de credinta si a obtinut un certificat care-i atesta cetatenia romana, cu mentinerea domiciliului in strainatate( R. Moldova). ... (vezi toată discuția)
Repatriere si buletin de identitate ContSters355359 ContSters355359 Buna ziua , In cazul repatrierii ce acte trebuie , ce demersuri , pentru reprimirea buletinului de identitate ??? Mentionez ca ma reintorc in tara dupa o ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare pașaport crds de la consulat. nu înțelegem natura acestei îngrădiri a libertății unui cetățean român de a-și stabili domiciliul acolo unde dorește mapostolro mapostolro Bună ziua, Aș dori să prezint comunității o situație un pic ciudată, de care ne lovim în mod frecvent la unul din consulatele României în Regatul ... (vezi toată discuția)