avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... AJUTOR SFAT!!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

AJUTOR SFAT!!

Buna ziua....o prietena mea a contractat un credit la Raiffeisen in anul 2008 pentru nevoi personale cu ipoteca imobil. Sotul a decedat la un an de zile iar ea a ramas singura intretinatoare a familiei compusa din doi membri: ea si copilul minor de 10 ani. Anul trecut a intentat actiune impotriva bancii pentru conversia in lei la valoarea contractarii si comisoanele abuzive. Precizez ca la inceputul creditul;ui, rata lunara era de aproximativ 13oo lei iar acum de 3000 lei/lunar. Pentru ca nu a mai facut fata datoriilor nu a mai platit de 5 luni ratele. As dori sa ma ajutati cu sfaturi cat mai urgent posibil intrucat a primit si o notificare de la executorul judecatoresc. Intrebarea mea este, daca prietena mea este singura intretinatoare a familiei cum e posibil sa plateasca tot salariul pe ratele kunare. Nu exista vreun articol din vreo lege care sa protejeze astfel de persoane?? Daca exista riscul sa o execute ii poate vinde apartamentul daca fiul ei este mostenitorul so'ului? Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Franc Mandelbrot , Consultant credite si finantari 17:47, 11 Ianuarie 2016
Buna ziua.
de ce este doar fiul doamnei , unicul mostenitor al sotului dansei? defunctul a facut un testament in favoarea baiatului ?
conform legii, chiar daca imobilul respectiv ar fi fost bun propriu al defunctului, si sotia acestuia mosteneste o cota din el. din acest motiv intreb..

as sfatui-o sa incerce o conciliere cu banca, sa explice faptul ca este unic intretinator al familiei si nu poate plati o rata care acopera intreg salariul ..

daca intr-adevar fiul sau este unic succesor al apartamentului, banca nu va executa acest bun. eventual ii va pune poprire pe salariu.
Buna ziua si multumesc pentru raspuns. M am exprimat gresit. Este unicul copil al defunctului si prietenei mele. Poate banca sa vanda apartamentul?
Daca se accepta mostenirea, se accepta cu active si cu pasive. Poate sa ceara o rescadentare. Daca nu ii executa apartamentul, si accepta sa ii faca poprire pe salar, aceasta nu va depasi 1/3 din salariu lunar net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar- imposibilitate plata bursy_bmf bursy_bmf Buna ziua. Ma puteti ajuta cu un raspuns? Sotia mea are un credit contractat la o banca in valoare de vreoa 60000. Am platit la la el vreo 3 ani. Rata lunara ... (vezi toată discuția)
Restante credit ipotecar abi345 abi345 Buna seara, Am un credit de nevoi personale cu ipoteca in chf la care inregistrez restante din luna octombrie 2015. Din 3 rate nu am putut achita decat 80 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu ratele la banci cicio_carina cicio_carina Buna ziua, Am mai multe credite la mai multe banci .Problema mea este ca in luna decembrie 2008 inainte de sarbatori sotul meu a fost anuntat de la servici ... (vezi toată discuția)