avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... la ce se incadreaza cand iti face un prieten plangere ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

la ce se incadreaza cand iti face un prieten plangere k i-ai furat ceva din casa???

as dori sa aflu mai multe detalii ce se intampla si care sunt pasii ca sa te acuze ca i-ai furat ceva din casa si cum poate sa demonstreze??
1.--Plangere penala
2--Cercetare
3--Solutie
Cam greu de demonstrat daca nu exista corpul delict ...!B-)
Plangere penala, cercatare penala, solutie, eventual daca se verifica ca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de furt calificat, inceperea urmaririi penale, trimitere in judecata, judecata solutie de condamnare ori achitare.

Dar eu stiu daca este realizabil acest fapt?!
Confuz.Cum a-ti aflat ca prietenul v-a facut plangere. ?Contextul si circumstantele pretinsului furt. A-ti fost solicitat sa va prezentati la vreo autoritate care v-a prezentat vreun document/plangere,care sa sesiseze aspectele mentionate de catre dvs ?.Ca sa te acuze, anterior trebuie sa si dovedeasca aspectele sesizate ;sunt mai multe etape pana a se constata si a se identifica elementele si indiciile temeinice aflate sub incidenta legii penale care eventual,in raport de probarea existentei/prezentei dvs la data si ora respectiva...multe de discutat ,dar DACA nu exista formulata si depusa plangere,nu pot fi demarate activitati specifice in urma carora se pot preciza existenta /sau nu a infractiunii mentionate.
Ar fi vorba de infractiunea de furt dar e greu de dovedit.
Daca exista probe de vinovatie se ajunge la condamnare penala.
fanus a scris:

as dori sa aflu mai multe detalii ce se intampla si care sunt pasii ca sa te acuze ca i-ai furat ceva din casa si cum poate sa demonstreze??


daca cineva va dace o plangere enala de furt, desi nu e adevarat, puteti si dvs. sa-i faceti o plangere penala pt. denunt calomnios- calomnie cerand daune morale.

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios! robert900 robert900 Ce recomandati in cazul in care impotriva unei persoane este formulata plangere penala la Parchet/Politie pentru comiterea a doua infractiuni (calomnie si ... (vezi toată discuția)
Denuntare calomnioasa, ar fi posibil? laau laau Ar avea sens o plangere penala pentru denuntare calomnioasa cu cerere de despagubiri morale in cazul de mai jos? Fostul sot ma terorizeaza cu plangeri de ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios Dana Marin Dana Marin Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)