avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

As dori sa aflu unde se plateste taxa de timbru fiscal pentru divort ( am gasit doua variante pe internet: ba la CEC -ul mare in contul judecatoriei in raza careia se afla domiciliul celor doi soti, ba ca la primarie, sectia financiar).V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea lamuri!Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 23:46, 2 Decembrie 2007
Instanta judecãtoreascã va hotãrî, odatã cu pronuntarea divortului, cãruia dintre pãrinti vor fi încredintati copiii minori. În acest scop, instanta va asculta pãrintii si autoritatea tutelarã si, tinând seama de interesele copiilor, pe care de asemenea îi va asculta dacã au împlinit vârsta de zece ani, va hotãrî pentru fiecare dintre copii, dacã va fi încredintat tatãlui sau mamei
Cum raspunde ceea ce ai scris tu, elis, intrebarii specifice, exacte a doamnei?
Intrebarea era: influienteaza sau nu... stie si ea ca un jude sta si asculta oamenii si apoi decide... ideea era daca faptul ca are un concubin influienteaza sau poate influienta cui ii sunt incredintati copiii.
:-/
Din punctul meu de vedere va influenta prea putin incredintarea copilului faptul ca mama are o relatie extraconjugala in cazul in care interesele minorului nu sunt neglijate.
Relatia extraconjugala poate influenta desfacerea casatoriei.
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2007
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ba in practica nu influienteaza DELOC o relatie extraconjugala incredintarea minorului, in conditiile in care acesta nu e neglijat.
Dar... depinde de ceea ce sustine si declara si partea adversa, de ceea ce poate dovedi...
Relatia extraconjugala nu va afecteaza deloc in ceea ce priveste incredintarea minorei(care va fi ascultata si ea in camera de consiliu), atat timp cat nu va neglijati copilul.A fi o sotie mai putzin buna nu inseamna ca nu sunteti o mama buna.
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2007
Etna, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort prelungit Nobody Nobody Sunt in divort cu sotia.Vreau sa divortez ptr. neintelegeri si certuri nesfarsite.Procesul dureaza mai mult decat m-am asteptat iar intre timp am cunoscut o ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori ContSters136155 ContSters136155 eu am introdus divortul dar intre timp am cunoscut pe cineva daca sotul ma acuza de relatie extraconjugala si o dovedeste prin martori se poate sa pierd ... (vezi toată discuția)
Explicatie PREDA MELANIA PREDA MELANIA Cumnatul meu este casatorit de sapte ani din aceasta casnicie a rezultat un copil, sotia sa are o alta relatie cu un barbat casatorit care are si el la ... (vezi toată discuția)