avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune-Notar public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune-Notar public

Daca notarul public nu citeaza un mostenitor,desi si-a dat seama de persoana ,ca fiind fiica din casatoria anterioara a talui ei,si ca actul este un partaj succesoral de pe urma tatalui ei, pretinzand ca a facut confuzie,aceasta este dol sau eroare?
Buna seara
Este eroare iar partile pot sa fie acuzate de fals in declaratii.
De ce eroare,cand si-a dat seama ca mai este vorba de un mostenitor?Nimeni nu este mai presus de lege,cu atat mai mult ca notarul public cunoaste legea 36?1995
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2016
Parvulescu Daniela, utilizator
Buna seara,
Si cum dovediti?
Cu declaratia notarului in care recunoaste ca mai exista o pesoana mentionata, ca fiica a tatalui ei decedat (intr-o sentinta civila care este un partaj succesoral),recunoscand ca actul este un partaj succesoral

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare nulitate certificat de moºtenitor omatcons omatcons unchiul meu nu a avut copii, dar a lăsat un testament general asupra averii sale, ca la data decesului său întreaga avere mobilă şi imobilă să fie ... (vezi toată discuția)
Succesiune neprezentare ContSters48919 ContSters48919 In caz ca unul sau mai multi posibili succesori nu se prezinta de 2 ori la rand in urma citatiei la notarul desemnt pentru succesiune, ce se intampla ? (vezi toată discuția)
Intrebare legata de notariat Parvulescu Daniela Parvulescu Daniela 1Se poate invoca in fata instantei judecatoresti o afirmatie de genul ca nu ai citit un act pe care l-ai dat notarului si daca se poate fi acceptat de ... (vezi toată discuția)