avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coplatitor in CVC
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coplatitor in CVC

Buna ziua,
Ma intereseaza obtinerea unui credit locativ, impreuna cu un coplatitor, in vederea achizitionarii unei locuinte. Am inteles ca persoana coplatitoare va fi trecuta in contractul de credit, dar ea va aparea obligatoriu si in contractul de vanzare -cumparare a locuintei sau e optional?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:08, 12 Ianuarie 2016
Nu obligatoriu, in contractul casei va aparea daca va si cumpara pe cote parti ap. Depinde ce se dorescte , sa fiti coproprietari sau doar sa va sprijin ela plata sau obtinerea creditului.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2016
gi-jane2, moderator
Ideal ar fi ca persoana coplatitoare sa ajute doar la obtinere/plata creditului, fara a aparea si in contractul de vanzare-cumparare. Cei de la banca nu au putut sa imi dea un raspuns clar, mi-au spus ca se putea pana in 2015, dar ca nu stiu sigur daca se mai poate acum.
Pai dacă persoana nu cumpăra, banca nu o poate obliga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coplatitor la apartament cu imprumut bancar nectarya nectarya Am cumparat un apartament cu imprumut bancar iar in contractul de vanzare cumparare este trecuta si mama ca si coplatitor pentru a putea insuma un venit ... (vezi toată discuția)
Se poate ca unul dintre proprietarii unui apartament luat prin prima casa sa nu fie coplatitor? aliontemirela aliontemirela Se poate ca unul dintre proprietarii unui apartament luat prin prima casa sa nu fie coplatitor? Eu vreau sa iau impreuna cu prietenul meu un apartament prin ... (vezi toată discuția)
Co-proprietar apartament achizitionat prin credit prima casa michou michou Buna ziua, Dorim sa achizitionam un apartament nou prin accesarea unui credit Prima Casa. Nu suntem casatoriti si nici unul dintre noi nu avem in ... (vezi toată discuția)