am aproape 17 ani si as dorii sa stiu daca pot iesii din tara doar cu pasaport fara alte acte necesare,adica as dorii sa plec cu un prieten care are aceeasi varsta ca a mea in franta si nu stiu daca se poate avand in vedere ca nu a 18 ani.Deci intrebarea mea este urmatoare:pot iesii din tara intr-o excursie sau cu trenu?
Buna, poti pleca din tara in excursii organizate, cu invitatie sau cu rezervare la hotel, transport dus-intors asigurat si cate 100 EURO/zi, dar ai nevoie de acordul notarial al parintilor pana la varsta de 18 ani.
A se vedea in acest sens Ordinul nr.820/2005 respectiv Ordinul nr.900/2005 .
da,cu acordul parintilor(declaratie notariala),si cu toate cele ce prevede legea"bilet dus-intors,cazare ,250 eur pt 5 zile de sedere acolo(chiar daca tu stai mai mult,initial pleci ca turist dar atentie dupa 3 luni treb s ate intorci)
Ma numesc Mihaela, am 2 copii (un baiat de 14 ani si o fetita de 1 an). Copii sunt trecuti la mine in pasaport, dar la baietel i-a expirat termenul in pasaport implinind varsta de 14 ani, pe 10 iunie, a.c.. Sotul, respectiv tatal copiilor, este plecat iin strainatate, lucreaza cu acte, cum as putea sa rezolv problema pasaportului in privinta baietelului care a implinit 14 ani?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Custodie
kmy28
Cum poate un copil sub 18 ani, care este in custodia mamei, sa iasa din tara intr-o excursie ca turist, fara mama si fara a solicita acordul tatalui? Este ... (vezi toată discuția)