Cum poate un copil sub 18 ani, care este in custodia mamei, sa iasa din tara intr-o excursie ca turist, fara mama si fara a solicita acordul tatalui? Este posibil sa fie in custodia unui alt adult care participa la excursie? Se incheie un document notarial? Multumesc!
Buna ziua,
Mama si tata isi exprima acordul scris in fata notarului si daca minorul este chiar mic il incredinteaza, prin acelas acord, unu major.
In situatia in care unul din parinti refuza acordul notarial atunci celalalt se poate adresa instantei solicitand ca sentinta pronuntata sa suplineasca acordul.
Dacă angajați avocat si discutați clar sub toate aspectele aveti timp sa finalizati tot.
Trebuie însă să va grăbiți si sa nu aveti probleme procedurale.
Dacă mai așteptați nu veti mai avea timp...sau va va costa prea mult avocatul...
Custodia comuna
mirelushk23
Am si eu o intrebare : sunt divortat de sotia mea de aproape un an de zile si avem un copil in varsta de trei ani.Ea vrea sa plece cu copilul in Italia, dar eu ... (vezi toată discuția)
Avocat
Ionela90mihai
Buna seara!Eu si fostul sot suntem divortati de doi ani dar avem custodie comuna.As vrea sa plec la anul cu copilul intr-o vacanta in afara tarii,dar ... (vezi toată discuția)