avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cumul popriri salariu
Discuție deschisă în Executare silită

cumul popriri salariu

buna ,
am primit pt acelasi salariat 2 dosare poprire pe salariu , insa salariatul mai are si alte credite pentru care banca retine direct din cont .
conform 728 retinerile nu pot depasi 1/2 din venitul net realizat - inteleg sa acest 1/2 va cuprinde atat popririle instituite de angajator cat si ratele deja existente si restrase de banca direct din cont .

astfel pentru calcului sumelor si virarea cotelor corespunzatoare este corect sa cer salariatului extras cont din care sa reiasa celelalte retineri si sa le iau in calcul la instituirea popririlor ? sau ma rezum doar la popririle primite de angajator ?
Recomanda
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:19, 12 Ianuarie 2016
Nu, dvs ii retineti1/2 din salariu, restul ratelor ca și alte obligații îl privesc pe angajat. Poate face contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu stirbu67 stirbu67 Buna ziua, Doresc sa stiu care este cuantumul maxim de poprire ( doua popriri) pe salariu, in cazul in care acesta nu depaseste 2.000 lei, si sunt singurul ... (vezi toată discuția)
Credite yoona yoona Cine vrea sa ma ajute? Am primit la servici o proprire de la o banca unde am un credit de 6.212,00 lei ,pt care nu am reusit sa mai platesc rata din august ... (vezi toată discuția)
Situatie poprire anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa sa-mi spuneti in cazul unui salariat, pentru care am primit adresa de infiintare a popririi cu titlu executoriu 1/3 din salariu net, ... (vezi toată discuția)