avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe salariu

Buna ziua,
Doresc sa stiu care este cuantumul maxim de poprire ( doua popriri) pe salariu, in cazul in care acesta nu depaseste 2.000 lei, si sunt singurul membru care lucreaza, intr-o familie compusa din 2-3 persoane.
Pana acum am avut 1/3 pt o poprire. De curand a venit si a doua. Mai trebuie sa treaca 3 luni de la instiintarea celei de-a doua?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:14, 5 Decembrie 2014
Ratele nu pot fi mai mari de o treime din salariul lunar net, fără a putea depăşi împreună cu celelalte reţineri pe care le-ar avea cel în cauză jumătate din salariul respectiv. De aceea, initial, vi s-a retinut o treime (corect ar fi fost pana la o treime). Nu stiu ce alte popriri au aparut (poate ne dati mai multe amanunte), dar acum se poate ajunge la pana jumatate din salariu (art. 257 alin. (2) Codul muncii). Acelasi lucru e prevazut si de Codul de procedura civila (art. 728 alin. (2)), fara sa se faca diferentieri in functie de situatia individuala a celui caruia i se fac retineri din venituri.
Initial au fost doua credite bancare diferite, pt care s-au platit rate pana la un moment dat. A sosit prima poprire de la prima banca (1/3 salariu). De curand a venit si cea de a doua poprire de la a doua banca, care m-ar duce la 50% poprire pe salariu. Cred ca exista un articol de lege care spuna ca celor care sunt singurii intretinatori ai familiei (eventual 2-3 persoane), poprirea sa ramana la 1/3 din salariu. De asemenea stiam ca poprirea se poate aplica dupa 3 luni de la instiintare.
Stiati gresit.
Pt situatii deosebite in familie, faceti contestatie la executare. Instanta va decide cat " pana la" 1/2 din salariu va stabili.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere salar si poprire salar alexandraoana alexandraoana Buna dimineata. Am urmatoarea nelamurire: Un salariat are o retinere din salariu (care NU este poprire infiintata de executor judecatoresc). Acum este ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar bet1 bet1 as dori sa stiu daca este legal sa ti se faca poprire in conditiile in care veniturile per familie(compusa din 3 membri,doi adulti si un minor) sunt doar de ... (vezi toată discuția)
Cumul popriri salariu Elena Goran Elena Goran buna , am primit pt acelasi salariat 2 dosare poprire pe salariu , insa salariatul mai are si alte credite pentru care banca retine direct din cont ... (vezi toată discuția)