Buna ziua,
Doresc sa stiu care este cuantumul maxim de poprire ( doua popriri) pe salariu, in cazul in care acesta nu depaseste 2.000 lei, si sunt singurul membru care lucreaza, intr-o familie compusa din 2-3 persoane.
Pana acum am avut 1/3 pt o poprire. De curand a venit si a doua. Mai trebuie sa treaca 3 luni de la instiintarea celei de-a doua?
Multumesc.
Ratele nu pot fi mai mari de o treime din salariul lunar net, fără a putea depăşi împreună cu celelalte reţineri pe care le-ar avea cel în cauză jumătate din salariul respectiv. De aceea, initial, vi s-a retinut o treime (corect ar fi fost pana la o treime). Nu stiu ce alte popriri au aparut (poate ne dati mai multe amanunte), dar acum se poate ajunge la pana jumatate din salariu (art. 257 alin. (2) Codul muncii). Acelasi lucru e prevazut si de Codul de procedura civila (art. 728 alin. (2)), fara sa se faca diferentieri in functie de situatia individuala a celui caruia i se fac retineri din venituri.
Initial au fost doua credite bancare diferite, pt care s-au platit rate pana la un moment dat. A sosit prima poprire de la prima banca (1/3 salariu). De curand a venit si cea de a doua poprire de la a doua banca, care m-ar duce la 50% poprire pe salariu. Cred ca exista un articol de lege care spuna ca celor care sunt singurii intretinatori ai familiei (eventual 2-3 persoane), poprirea sa ramana la 1/3 din salariu. De asemenea stiam ca poprirea se poate aplica dupa 3 luni de la instiintare.
Poprire pe salar
bet1
as dori sa stiu daca este legal sa ti se faca poprire in conditiile in care veniturile per familie(compusa din 3 membri,doi adulti si un minor) sunt doar de ... (vezi toată discuția)