avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... SECRETAR PRIMARIE /PLANGERE PENALA IN NUME PERSONAL
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

SECRETAR PRIMARIE /PLANGERE PENALA IN NUME PERSONAL

Doresc sa primesc un raspuns competent la urmatoarea problema/
In cadrul unui proces civil la Legea 247 Primaria a pierdut pe fond si recursul si e obligata sa restituie o suprafata de teren agricol. Secretarul nu a mai exercitat caile de atac extraordinare si in nume propriu adica fara numar de inregistrare si fara semnatura primarului si stampila primariei a depus o plangere penala la parchet impotrina celui ce a cstigat procesul cum ca nu ar avea acte pe terenul castigat, desi a facut intampinarea identica si in proces. Opunandu+se retrocedarii spune ca are o actiune penala pe rol si pana nu se rezolva aceasta nu restituie nimic.
Intrebare/ Este legal ca secretarul in nume propriu sa depuna o plangere penala impotriva celui ce are o hotarare irevocabila, folosindu-se de documentele din primarie pe care le are si sa spuna ca nu a angajat Primaria ?
Daca procedura este ilegala poate fi reclamat secretarul si raspunde administrativ? Unde si in ce conditii ?
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:20, 28 Iulie 2009
Procedura este ilgala si poate fi dat in judecata secretarul Primariei deoarece nu avea cum sa mai atace o sentinta irevocabila ( cu exercitarea cailor de atac). Nu vrea primarul sa va restitue terenul si atunci se foloseste de toate mijloacele posibile sa nu -l restitue. Puteti sa faceti proces la Curtea europeana a drepturilor omului.
ralucastefan2007 a scris:

Procedura este ilgala si poate fi dat in judecata secretarul Primariei deoarece nu avea cum sa mai atace o sentinta irevocabila ( cu exercitarea cailor de atac). Nu vrea primarul sa va restitue terenul si atunci se foloseste de toate mijloacele posibile sa nu -l restitue. Puteti sa faceti proces la Curtea europeana a drepturilor omului.

Primarul doreste sa restituie dar secretarul se opune. Intrebarea ramane_ Secretarul poate actiona in nume propriu ?
"Unde se aplica legea,numai acolo se face dreptate"-"Ubi ius,ubi remedium"

Procedura aleasa de secretar este ilegala si aceasta cu atat mai mult cu cat acesta nu a avut acceptul primarului pentru a exercita calea legala de atac.
Instanta de recurs,la cererea dvs.,trebuie sa solicite relatii de la prrimarie in sensul daca aceasta ,ca institutie isi insuseste cererea de recurs formulata de secretar,pana in acest moment,in mod ilegal
In aceste conditii , puteti face o plangere penala impotriva secretarului primariei pentru abuz in serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In nume propriu lotuss lotuss Cind in proces se cere anularea unui act autoritatea emitenta sta in instanta in nume propriu.Aceasta autoritate devine automat parte in proces ?isi insuseste ... (vezi toată discuția)
Violarea proprietatii private sorinflorentin sorinflorentin Buna ziua, Sunt proprietarul a 11 ha de pădure. Acum câteva zile (10 zile) am aflat de la pădurar ca un hectar din padure a fost arat de către primarul ... (vezi toată discuția)
Legea 18/1991a fondului funciar-sentinta civila ramasa definitiva si irevocabila care nu este pusa in aplicare de primaria unei comune ... panteraadi panteraadi Cauza civila-Plangere pe art.11 ,alin.4 din Legea 18/1991 a Fondului Funciar,parti in cauza au fost petentul ,Primaria-Comisia Locala de aplic. a Legii18/1991 ... (vezi toată discuția)