avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizări aplicate de furnizori - Asociație de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizări aplicate de furnizori - Asociație de Proprietari

Bună seara. Întrebare : Știe cineva în baza cărei hotărâri, legi etc. furnizori (Apa Nova și RADET) aplică penalizări de întârziere de 0,3% și nu 0,2% cum aplică Asociațiile pentru răi restanțieri?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: vasiledtr , utilizator 17:12, 12 Ianuarie 2016
Legea serviciilor comunitare de utilitati publice, legea 51/2006
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 254 din 21/03/2006
(10) Neachitarea facturii de catre utilizator in termen de 30 de zile de la data scadentei atrage penalitati de intarziere stabilite conform reglementarilor legale in vigoare, dupa cum urmeaza:
a) penalitatile se datoreaza incepand cu prima zi dupa data scadentei;
b) penalitatile sunt egale cu nivelul dobanzii datorate pentru neplata la termen a obligatiilor bugetare;
c) valoarea totala a penalitatilor nu va depasi valoarea facturii si se constituie in venit al operatorului.
(11) Daca sumele datorate, inclusiv penalitatile, nu au fost achitate dupa 45 de zile de la primirea facturii, operatorul poate intrerupe furnizarea/prestarea serviciului cu un preaviz de 5 zile lucratoare si are dreptul sa solicite recuperarea debitelor in instanta.
Mulțumesc pentru răspuns, de fapt eu am greșit, furnizorul aplică o penalizare de 0,03%, și Asociația o penalizare de 0,2%, deci mai mare ca furnizorul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine suporta penalitatile furnizorilor? iuliana Dragoi iuliana Dragoi Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti cine ar trebui sa suporte penalitatiile furnizorilor ( Distrigaz, Radet, Apa Nova) restantierii sau toti locatarii. In ... (vezi toată discuția)
Aplicare penalitati la restante intretinere Ioan butnariuc Ioan butnariuc Buna seara, ajutati-ne sa trecem o dilema! La restantele de la intretinere si fonduri, procedam corect daca aplicam penalizare la toata suma restanta de pe ... (vezi toată discuția)
Penalizari restante timpuriu timpuriu potrivit legi se pot impune restantierilor penalizari comform sistemului propiu de penalizari si in acelasi timp penalizari ce le impun furnizori de servicii ... (vezi toată discuția)