avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daca dupa ce am produs o tamponare sunt amenintat cu ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daca dupa ce am produs o tamponare sunt amenintat cu judecata pentru ca am dat rca meu valabil unuia cu rca expirat ce pot pati?

In data de 25 martie 2015 am produs o tamponare. A venit politia la fata locului dar am hotarat sa ne intelegem pe cale amiabila dandu-i asigurarea mea celui pagubit. La cateva zile a venit constatatorul si a constatat paguba. In acel moment am descoperit ca RCA-ul pagubitului era expirat dinaintea producerii incidentului... De cateva zile sunt amenintat cu judecata deoarece nu si-a primit banii de la sigurator. Intre timp si-a reparat masina (costul fiind 600 lei). Acum eu cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: lennoxxx , utilizator 18:53, 12 Ianuarie 2016
Daca am inteles bine, societatea de asigurare RCA al dumneavoastra nu a despagubit pe cel care l-ati tamponat, pe motiv ca dansul nu avea RCA valabil la data tamponarii.
Societatea de asigurare face un abuz, nu are nici o legatura cu RCA-ul nevinovatului. Sa depuna o plangere la ASF, sa astepte raspunsul lor si sa dea in judecata societatea de asigurare. In cazul in care va da in judecata, dumneavostra chemati in garantie societatea de asigurare la care aveati incheiat polita de asigurare la momentul tamponarii. Societatea de asigurare garanteaza pentru paguba produsa catre terti.
Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datin judecata chiar daca am asigurare auto rca costin23 costin23 pot fi dat in judecata pt o dauna desi am polita rca ? am fost sunat de cel pe care l-am tamponat acum cateva saptamani si mi-a zis ca vrea sa recupereze dauna ... (vezi toată discuția)
Tamponare auto usoara Bmdm Bmdm Bună ziua. Am tamponat lateral o masina, am fost la politie la birou tamponări, s-a constatat incidentul,i-am dat asigurarea Euroins,perfect valabila,nu am ... (vezi toată discuția)
Avariere usoara, rca expirat, ce se poate face deeeboutique deeeboutique Buna. Intr-o zi am parcat masina in fata unui magazin iar in spatele meu parcand un taximetrist(vederea de sus fiind un L). M-am urcat in masina iar ... (vezi toată discuția)