avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... REVENIRE LA SITUATIA ANTERIOARA POSIBILA ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

REVENIRE LA SITUATIA ANTERIOARA POSIBILA ?

EXPLICATIE :

In urma unei tranzactii in care este specificat faptul ca nu are calitatea de transfet de proprietate , adica ulterior acestei tranzactii - intelegere , ar fi trebuit incheiat un act de vinzare cumparare , am intrat in posesia unui teren de 144 mp , in urma unei hotariri judecatoresti - iesire din indiviziune . CONCRET :
Tatal meu impreuna cu fratii lui , au renuntat la un drum de servitute , in schimbul acelui terem mentionat mai sus . Cel care a cedat acel teren , in urma intelegerii a edificat o conducta de apa ain folosul celor trei . Totul a ramas in stadiul acesta ca si documente , ulterior nu s-a mai facut actul de vinzare cumparare prin care acel teren ar fi devenit proprietatea fratilor . Fratii au decedat , iar eu am cerui iesirea din indiviziune . In urma hotaririi definitive si irevocabile , acel terem a devenit drum de servitute pentru mine si celelete rude . Eu 2/3 , ei 1/3 teren ramas in indiviziune . Dar acum am descoperit faptul ca acel teren a fost atribuit noua fara a avea suport legal . Adica noi nu avem acte de vinzare cumparare pe el . In aceasta situatie asi putea cere sa se revina la situatia anterioara ? Deoarece in urma acestei tranzactii neteriminate ce fratii mai sus amintiti , acum decedati , am ramas fara acces auto .

Alte discuții în legătură

Tranzactie neterminata ilenuta1963 ilenuta1963 Tatal meu impreuna cu fratii lui au incheiat o tranzactie prin care in schimbul unei suprafete de tere pe care o terta persoana se obliga sa o vinda si sa ... (vezi toată discuția)
O cale legala pentru rezolvarea unei mosteniri borcea bogdan borcea bogdan tatal meu a cumparat in cote egale cu fratele meu o casa cu teren aferent. Fratele meu a decedat si prin hotarare judecatoreasca unul din nepoti a devenit ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)