avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiuni disciplinare.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiuni disciplinare.

Buna ziua!
Cine ma poate lamuri daca o sanctiune disciplinara pecuniara este trecuta in carnetul de munca?:((
Ma refer la cea prezuta in art. 264 alin. 1 lit. d din Codul muncii.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:58, 28 Iulie 2009
Da, asa este, practica este neunitara la nivelul tarii. Salariatul nu si-a ridicat salariul nemultumit de decizia de sanctionare si a facut sesizare la ITM. In urma sesizarii toate modificarile cu privire la sanctiuni si suspendari sunt inregistrate, mai putin avertimsmentul. :luck:

1. Decizia de sanctionare se contesta in instanta, nu la ITM, (art. 268(5) din Codul muncii).
2. Tot art.268 (2), lit.e0 si f) din Codul muncii spune ca decizia de sanctionare trebuie sa cuprinda obligatoriu si termenul in care sanctiunea poate fi contestata si instanta competenta sa o solutioneze . Altfel decizia are nulitate absoluta.
3. Avertismentul de ce nu se inscrie, ca si celelalte sanctiuni? De ce aceasta "discriminare"? Oare ce va raspunde ITM la aceasta intrebare?!
Avertismentul primit in urma cu 2 luni nu a fost inscris in carnetul de munca, e adevarat si l-am contestat in instanta.
Acum urmeaza sa primesc o sanctiune pecuniara, care evident, va avea aceeasi soarta, insa vroiam sa stiu daca imi va pata carnetul de munca sau nu?
Ca sa stiu daca are rost sa continui "lupta" pt a-mi salva locul de munca sau nu...imi va distruge cariera?
1. Chiar credeti va fi distrusa cariera de o sanctiune, oricare ar fi ea? Sunteti jurist si ar trebui sa stiti mai bine decat mine!
2. Cu locul de munca ar fi o problema: mi se para ca angajatorul nu va mai doreste ca salariat!? Nu ar fi mai bine sa va cautati un alt loc de munca? Veti fi hartuita (in mod legal!?) pana veti pleca de buna voie.
Succes, orice ati hotari!
Hartuita sunt....de 1 an si 4 luni, de cand am revenit din C.I.C., dandu-mi un volum tot mai mare de munca si vanandu-ma la fiecare miscare. Mi s-a propus in fata sa renunt la postul meu, in favoarea celei care m-a inlocuit pe perioada C.I.C. -ului si sa accept un post de referent de specialitate pe R.U.N.O.S. (unde nu-mi va mai merge vechimea in specialitate), insa nu pot sa renunt de buna voie.Totusi am o vechime de 6 ani la acest loc de munca si nu am avut niciodata abateri sau nemultumiri din partea vreunui angajat, institutie sau conducere.
Alt loc de munca e greu de gasit in perioada asta, desi am tot cautat, nu m-am lasat pe tanjala.
Probabil ca va urma si un proces pe tema asta...hartuire.

Alte discuții în legătură

Decizie de sanctionare saftmiki saftmiki deciziile de sanctionare se inregistreaza la ITM?am un angajat care a a savarsit o abatere si i-am dat un avertisment scris in care am specificat ca i se va ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie suspendare cim maria-B maria-B Buna ziua! Spuneti-mi va rog, daca o decizie de suspendare a CIM poate fi contestata după trecerea termenului de 30 de zlie de la emiterea acesteia, si ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris art. 264 alin. 1 lit c cm care este temeiul de drept, ptr. a ataca la tribunal avertismentul scris \"avertisment scris conform prevederilor art.264alin. 1 lit. c codul muncii\". nu ... (vezi toată discuția)