avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere sub influența băuturilor alcoolice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere sub influența băuturilor alcoolice

Bună seara. Vă rog frumos, am mare nevoie de ajutor. Sunt într-o situație disperată. Într-o zi, în week-end, am consumat alcool, după care, fără să realizez gravitatea faptei am plecat cu mașina la un bar să cumpăr țigări dar am fost oprit de un echipaj de la rutieră. Pe scurt, 0, 70 în aerul expirat. Am fost condus la spital pentru recoltare de sânge dar am refuzat, datorită faptului că mi se face rău, leșin. Așa am pățit în vara anului trecut când mi-am făcut niște analize. Mi-a spus atunci asistenta despre ce este vorba, dar nu am reținut. Am fost cooperant cu polițiștii, am avut un comportament civilizat, știind că sunt vinovat, ba chiar am servit și o cafea împreună. Rugămintea mea este: ce pedeapsă aș primi?. Un polițist mi-a spus ceva de un an cu suspendare, dar nu era prea sigur. Și dacă ar fi așa care sunt consecințele ? Spre rușinea mea, sunt cadru didactic și sunt conștient că am săvârșit o faptă reprobabilă. Sunt familie monoparentală, am doi copii, elevi. Salariul meu este singurul venit. Dacă ar fi pedeapsă cu suspendare, m-ar afecta la serviciu ? Menționez că nu consum băuturi alcoolice decât ocazional. Am permis de conducere din 1990 și nu am nicio abatere de la legea circulației. Vă rog insistent, vă implor, ajutați-mă cu un răspuns, oricare ar fi. Trăiesc un coșmar al vieții mele, sunt disperat. Mulțumesc.
Nu veți ajunge după gratii.
Dacă va angajați avocat care sa se străduie sa va apere cu sârg poate ați scăpa și de cazier.
E foarte greu de reusit dar poate ca nu și imposibil...
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Scapa de cazier dupa ce se reabiliteaza, nu cred sa scape de condamnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum de droguri bogdanbogdan1 bogdanbogdan1 Buna seara, domnilor si doamnelor avocati! Bogdan ma numesc, sunt un tanar de 24 de ani, care, mai mult din pricina anturajelor a cazul in pacatul consumului ... (vezi toată discuția)
Permisul retinut GudacIonut GudacIonut In noaptea de 16.05.2015,in Orasul Costesti,judetul Arges,am fost somat de un echipaj de politie local sa trag pe dreapta. Consumasem 2 beri , si 2 pahare de ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru conducerea autovehiculului sub influenta bauturilor alcoolice ContSters214119 ContSters214119 Daca am condus un autovehicul si am avut pe etilotest 0,44 iar la sange 1.1,fiind prima mea abatere,iar serviciul meu depinde de permis si sunt unic ... (vezi toată discuția)