avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consum de droguri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consum de droguri

Buna seara, domnilor si doamnelor avocati!
Bogdan ma numesc, sunt un tanar de 24 de ani, care, mai mult din pricina anturajelor a cazul in pacatul consumului de substante stupefiante. Desi doar ocazional, si doar droguri de risc usor, nu sunt absolvit de raspunderea penala. Recent am fost depistat de catre un echipaj de politie cu o cantitate foarte mica de cannabis, cantitate ce urma a fi folosita pentru consum si nu pentru trafic. Am fost dus la sectie, unde, dupa interogatoriu, s-au recoltat probele. Regret enorm cele intamplate si regret faptul ca aceasta intamplare ar putea duce la intocmirea unui dosar penal, respectiv cazier "patat", chiar inchisoare.
Neclaritatile mele sunt legate de consecinte, sanctiuni. Risc pedeapsa cu inchisoarea, intocmirea unui dosar penal? Daca da, se pot prescrie faptele mentionate in acest cazier? Dispar vreodata din cazier aceste fapte?
Ma astept din moment in moment sa fiu chemat la parchet.
Va intreb, si va rog din suflet sa ma intelegeti, am vreo sansa de scapare?
Va implor, ajutati-ma cu cateva raspunsuri, chiar sfaturi !
Va multumesc anticipat !

P.S Cand ar trebui sa apelez la un avocat ?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2013
bogdanbogdan1, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:53, 30 Octombrie 2013
Da, puteti sa scapati fara sa stati in arest preventiv.
Ar fi o idee buna sa mergeti insotit de avocat la audiere asa cum v-ati gandit.
E posibil sa va cam busculeze daca nu mergeti insotit de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă cand ești citat de către diicot ? AndreiCiridan AndreiCiridan Bună seara, Scriu acest mesaj pentru a primi un sfat de la cineva care cunoaște procedura penala în ceea ce privește consumul de droguri de risc ( ... (vezi toată discuția)
Consum de droguri de mare risc, cum trebuie sa procedez? doruvictor doruvictor Am fost prins in cadrul unui festival de muzica de langa orasul X cu o mica cantitate de cannabis (sub jumatate de gram), in timp ce imi faceam o tigara cu ea. ... (vezi toată discuția)
Martor-suspect in cazul de trafic de droguri edward42 edward42 Am avut tangente cu un traficant cannabis. Am fost adus in calitate de martor, am declarat tot ce aveam de declarat, si am recunoscut ca am consumat ... (vezi toată discuția)