avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PERMIS SUSPENDAT PT ALCOOLEMIE 0.37 MG IN AER
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PERMIS SUSPENDAT PT ALCOOLEMIE 0.37 MG IN AER

BUNA ZIUA

POATE SE GASESTE CINEVA SA MA LAMUREASCA SI PE MINE CU PRIVIRE LA ART 106 LIT A DIN OUG 195.
AZI AM FOST LA IPJ PH SA IMI RIDIC PERMISUL DUPA 90 ZILE NUMAI CA LA GHISEU M-I S-A SPUS CA NU AM DAT TESTUL ACELA CU 15 INTREBARI SI CA AUTOMAT PERIOADA MEA DE SUSPENDARE SE PRELUNGESTE CU 30 ZILE
MENTIONEZ CA ATUNCI CAND AM FOST PRINS SUB INFLUENTA BAUTURILOR nu AM FACUT ACCIDENT SAU ALTE PAGUBE MATERIALE .
POATE NU AM INTELES EU BINE INTELESUL LEGII
OARE MAI POT SA FAC CEVA SA IMI IAU PERMISUL?
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
remsi2008, utilizator
Cel mai recent răspuns: madriann , utilizator 10:54, 18 Octombrie 2009
remsi2008 a scris:

BUNA ZIUA

POATE SE GASESTE CINEVA SA MA LAMUREASCA SI PE MINE CU PRIVIRE LA ART 106 LIT A DIN OUG 195.
AZI AM FOST LA IPJ PH SA IMI RIDIC PERMISUL DUPA 90 ZILE NUMAI CA LA GHISEU M-I S-A SPUS CA NU AM DAT TESTUL ACELA CU 15 INTREBARI SI CA AUTOMAT PERIOADA MEA DE SUSPENDARE SE PRELUNGESTE CU 30 ZILE
MENTIONEZ CA ATUNCI CAND AM FOST PRINS SUB INFLUENTA BAUTURILOR AM FACUT ACCIDENT SAU ALTE PAGUBE MATERIALE .
POATE NU AM INTELES EU BINE INTELESUL LEGII
OARE MAI POT SA FAC CEVA SA IMI IAU PERMISUL?

:offtopic: Interventie moderator
Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.
Incalcarea Regulamentului de postare se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.
Va rog sa explicati clar ce nu ati inteles din articolul de mai jos, pct.(1a) si (2) :

ART. 106
(1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art. 91 din Codul penal;
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art. 104.
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi b), sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

In concluzie, daca erati prins doar sub influenta bauturilor alcoolice nu trebuia sa mai dati acel test dar pentru ca a rezultat si un accident doar cu pagube materiale obligatia dumneavoastra era sa sustineti si acel test pentru a va putea recupera permisul dupa 90 de zile.
Pentru informarea dumneavoastra, puteati recupera permisul dupa 30 de zile de suspendare cf. art. 104 OUG 195.

ART. 104
La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către şeful poliţiei rutiere a judeţului sau a municipiului Bucureşti pe raza căreia a fost săvârşită fapta ori de către şeful poliţiei rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române, dar nu mai puţin de 30 de zile, în condiţiile prevăzute în regulament.
Cheers.
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
Cromatic, utilizator
Nu exista temei legal pentru a nu vi se restitui permisul.
Deoarece vi s-a refuzat restituirea permisului, va sfatuiesc sa mergeti in audienta la comandant si sa-i prezentati situatia. In cazul in care si acesta va refuza, solicitai sa va inmaneze in scris motivele refuzului.
si astfel, au posibilitatea sa se aleaga si cu o plangere penala privind abuzul in serviciu, plangere pe care sunteti indreptatit sa o faceti.
Buna seara ! Am permisul suspendat pentru 90 de zile din cauza ca am fost prins sub influienta bauturilor alcoolice. Mentionez ca nu am facut accident si sunt incepator. Trebuie sa dau acel examen ???
Nu!
Dar ai avea dreptul sa soliciti reducerea perioadei de suspendare de la 90 la 30 de zile, prin sustinerea acelei examinari.
Reciteste cu atentie articolul citat de Cromatic, mai clar de atat nu se poate B-)
(Hai ca se poate :P, uite:
Alcoolemie pana in 0.8:
- fara accident: DREPTUL de a solicita examinarea in vederea reducerii pedepsei pana la 30 de zile;
- cu accident sau pagube materiale: OBLIGATIA de a sustine examinarea (in caz contrar, perioada se prelungeste cu 30 de zile).
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2009
madriann, utilizator

Alte discuții în legătură

Nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere > producere accident Iulian_G Iulian_G Buna ziua! Pe 09 iulie nu am acordat prioritate si s-a soldat cu accident, doar daune materiale, fara raniti. Am mers la politie pentru constatare, cu ocazia ... (vezi toată discuția)
Art 106 cod rutier tutumester tutumester Conform alin. 1 din art. 106 cod rutier, inteleg ca daca nu am produs accident, permisul de conducere se restituie dupa 90 de zile fara sustinerea examenului ... (vezi toată discuția)
Obtinerea permisului auto dupa o perioada de suspendare de 90 de zile GEORGIANA925 GEORGIANA925 Buna ziua,as dori sa va intreb si eu pentru a optine permisu de conducere dupa o perioada de suspendare de 90 de zile mai este nevoie de a se sustine un test? (vezi toată discuția)