fiica mea, studenta fiind, a lucrat in timpul vacantei de vara la un restaurant, ocupand postul de ospatar si avand baza legala Contract individual de munca.
Intrucat la sfarsitul sezonului au refuzat sa-i plateasca drepturile salariale pentru orele lucrate suplimentar, am facut plangere la ITM. Firma a fost amendata cu o suma foarte mare si i s-a impus recalcularea drepturilor salariale. Chiar si in aceste conditii, fiica mea nu a primit niciun ban. Exista si o alta metoda de a-i forta sa plateasca, in afara de actionarea in judecata? Eventual plangere penala?
Va multumesc
Buna seara,
ITM nu recupereaza drepturi salariale. Actionati firma in instanta, la Tribunal. Termenul de prescriptie este de 3 ani, iar sarcina probei revine angajatorului (adica el trebuie sa faca dovada platii salariilor).
ITM-ul nu sanctioneaza neplata salariului. In schimb, daca i se va trasa ca masura angajatorului prezentarea dovezii de plata a salariului si acesta nu o prezinta, atunci ITM-ul poate sanctiona contraventional neindeplinirea masurii respective.