avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intrebari despre suspendare pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intrebari despre suspendare pfa

Buna ziua,

Situatia e in felul urmator:
In iulie 2014 mi-am luat prin leasing o masina pe pfa pe o perioada de 2 ani.
De la suspendarea pfa-ului sunt angajat cu CIM
In iunie 2015 mi-am suspendat pfa-ul pe o perioada de 3 ani

Intrebari:

1. Acum la taxe si impozite pe cladiri/auto cei de la primarie nu au cazul acesta(pfa suspendat) si momentan nu stiu daca o sa platesc impozit pe casa mai mare chiar daca eu nu mai desfasor activitate pe pfa. Ati mai intalnit cazul acesta ?

2. In iulie 2016 cand o sa se termine leasing-ul la masina nu stiu ce pot face ca masina sa ramana pe persoana fizica, se poate face un transfer de PFA - PF fara sa redeschid pfa-ul?
Cand am vorbit cu cei de la Porsche leasing mi-au spus ca la sfarsit propietarul masinii o sa fie PFA-ul si daca vreau sa fie pe persoana fizica trebuie ca inainte de finalizare sa trec contractul pe numele meu DAR ma costa schimbarea dosarului ~400 euro si o sa fiu reanalizat ca PF pentru continuare. Asta nu e o problema pentru ca de la inchiderea pfa-ului am platit leasingul din contul personal.
Singurul motiv pentru care nu am inchis pfa-ul este din cauza contractului de leasing. Pe mine nu ma mai intereseaza PFA-ul.
Ce solutii exista?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Autoturism achizitionat pe pfi, radiat deja, si transfer pe pf Moshulika Moshulika Autoturism achizitionat pe PFI (medic), PFI ce a fost suspedat, ulterior inchis Buna ziua, Sotia a avut incepand cu anul 2013 un PFI, fiind medic. Au ... (vezi toată discuția)
Legal sa deschid/inchid firma din 3 in 3 luni bbn_1982 bbn_1982 Buna! Am o problema. Am o firma veche care anii trecuti a "mers" foarte bine avand o cifra de afaceri destul de mare. Anul acesta au scazut vanzarile plus ... (vezi toată discuția)
Transfer contract leasing auto de la pfa la pf cfs cfs Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea situatie. In 2007 am semnat ca PFA un contract de leasing pentru un autoturism. Intre 2007 si ... (vezi toată discuția)