Buna ziua,nu va retin cu alte detalii ci trec direct la subiect.In 2005 am facut o rata la Altex cu buletinul prin BCR in valoare de 1700(17 mil vechi)pt achizitionarea de bunuri personale(un aragaz si televizor).S a stabilit rata lunara, cel putin asa am fost informata la 50 lei,iar dupa 3 luni am vrut sa achit total dar am fost refuzata de BCR si trimisa la Altex pt mai multe lamuriri.Dar aici mi a fost sugerat ca e mai bine sa pastrez sistemul actual de rate,,,bla bla si prima mea greseala asa am facut.pana in 2009 am tot platit rate in functie de suma trimisa prin plic de banca,da au mai fost si intarzieri dar spre exemplu daca eu plateam in data limita
dupa ora 12 cand inchideau ei casa,eu eram trecuta cu o luna intarziere chiar daca nu iesisem din luna.In 2009 aflu ca eu mai am de platit inca 2000 de lei si ca nu am platit decat dobanda care nu era specificata in contractul semnat cel putin nu la vedere#-o.Nu am mai platit si desi 2 ani am lucrat legal la o firma si am avut card de salariuBCR nu am primit nici o notificare de la ei precum ca am probleme.Acum{2016} a venit comunicare de la un birou jud din partea unei firme de recuperare precum ca trebuie sa le dau 4200 de lei plus cheltuielile firmei de judecata onorariu in fine.desi cand am intrebat daca ma pot confrunta cu BCR ul cu chitante asa au spus ca eu cu BCR-ul nu mai am nici o treaba si ei cand au primit de la banca lista cu cei cu debite eu figuram cu 870lei dar ca dosarul cu BCR e inchis si eu trebuie sa le platesc lor suma de 4200 plus cheltuielile aferente deci unei terte parti la care eu nu am nimic semnat.si insista cu telefoane prin vecini rude ma rog tot tacamul,mentionez c eu nu mai lucrez in tara din 2012 ci afara cu contracte de zilieri si nu am nici un bun pe numele meu,daca eu totusi dau la BCR cei 870 ei in pot garanta prin chitanta emisa ca eu nu mai figurez cu debite cei de la recuperari vor pretinde in continuare ca trebuie sa le dau lor suma aceea exorbitanta??Poate v am plictisit dar sincer e o mare problema pt mine in momentul de fata.dupa 10 ani sa apar ca am asemenea datorie si sa nu ma pot apara cu chitantele platite cu contracul semnat cu banca deoarece eu trebuie sa ma supun cerintelor executorului.E legal e normal??va multumesc daca a ti avut binevointa sa cititi,Va multumesc!
Nu puteti sa mai achitati suma de 870 lei la BCR, pentru ca dosarul dvs. a fost preluat de catre firma de recuperari. Nu mai avesti ce face, decat sa platiti suma. Luati legatura cu firma de recuperare si solicitati o esalonare, sa nu dati toata suma odata.
dreptul lor e prescris, asa ca nu ii mai luati in seama, nu le raspundeti, nu le dati bani. Daca ajungeti la executare, contestati, invocand prescriptia.