avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie la inel cu pietre
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie la inel cu pietre

Buna ziua,

Am achizitionat in urma cu 2 saptamani un inel din aur galben cu 3 pietre zirconia. Dupa 4 zile mi-a cazut o piatra si am sunat la vanzator pentru garantie, am cerut repararea inelului in mod gratuit iar vanzatorul mi-a raspuns cu legea 449/2003, art 11, alin 2, ca pietrele care cad nu sunt incluse in garantie, ele nu sunt lipite ci prinse in niste cleme si din purtare neadecvata ele pot cadea. Are vanzatorul dreptate, pot face reclamatie la OPC? Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:36, 13 Ianuarie 2016
Ati primit un certificat de garantie in care sa fie specifice conditiile de acordare ale garantiei?
In care sa se precizeze excluderile (caderea pietrelor)

Legea 449 o gasiti aici
[ link extern ]

art.11 alin. 2 nu are nicio legatura cu caderea pietrelor.

Mai incercati o discutie cu vanzatorul si il informati ca nu ati primit nici instructiuni de utilizare si ca veti sesiza ANPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt din bihor si am achizitionat in concediu la mare ... LariLara LariLara Buna ziua! Sunt din Bihor si am achizitionat in concediu la mare un inel de logodna, dintr-un mall din Constanta. Ajung acasa si peste 2 zile mi-a cazut deja o ... (vezi toată discuția)
Sa apelez la opc sau ce este de facut? loretm loretm Buna ziua .Am cumparat nu demult un inel de argint,dupa doua zile i-au picat pietricelele,m-am dus cu el in bijuterie si l-au trimis la reparat ,l-au tinut 2 ... (vezi toată discuția)
Incadrare gresita in procesul verbal de constatare a contraventiei dat de anpc astrea astrea Buna ziua, Azi, 21.05.2018 am primit o amenda de 1000 lei de la ANPC. In fapt, un client a revenit la magazinul nostru in data de 2 mai 2018 si a cerut ... (vezi toată discuția)