avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati intretinere

buna ziua,vreau o parere de la voi in legatura cu penalizarile la intretinere pe care le am. Am cumparat un apt. care avea datorii si penalizari IN 2005. Am platit restanta care era destul de mare si am lasat penalizarile pe mai tarziu.Asociatia m-a dat in judecata de doua ori, dar nu au castigat ,deoarece nu au adus probe la proces(le-au cerut date contabile pe care nu le-au adus).Precizez ca vreau sa platesc aceste penalizari dar vreau sa vad modul cum au fost calculate,deoarece am primit de la asociatie ,trei instiintari de plata ale penalizarilor, care erau cu trei sume diferite(eu nu am platit nici un leu din aceasta suma).La intrebarea mea de ce sunt diferite sumele,presedintele mi-a raspuns sec ca poate s-a gresit.Mai pot avea incredere in modul lor de plata?Mai nou, nu vor sa-mi primeasca banii la intretinere ,pe motiv ca este o hotarare o comitetului executiv.Mentionez ca am din nou proces cu ei in luna septembrie.Le-am spus ca am sa aduc un expert contabil ca sa verifice actele, la care ei mi-au raspuns, ca daca vreau asa ceva ,doar in timpul lor liber si sa-i platesc si pe ei ca pun la dispozitie actele contabile.Este corect asa ceva?ESTE CORECT SA AIBA CONTABILA DE LA RADET?NU ESTE VORBA DE NISTE CONFLICTE DE INTERESE?ACEASTA CONTABILA ARE CONTACT DIRECT CU FACTURILE DE LA ACEASTA ASOCIATIE LUCRAND LA RADET.ARE VOIE SA TINA CONTABILITATEA LA ASOCIATII LUCRAND LA RADET? SI ULTIMA INTREBARE:ARE DREPTUL SA-MI PUNA CHELTUIELI DE JUDECATA, LA RESTANTA, LA CARE EU PLATESC PENALIZARE.NU ARE NICI O HOTARARE DE JUDECATA IN CARE SA SCRIE ASA CEVA.CELE DOUA HOTARARI AU FOST CU SUSPENDARE A CAUZEI DIN LIPSA DE PROBE.VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:50, 7 Septembrie 2009
Penalizarile ar fi fost transcrise daca pentru ele nu ati fost dat in judecata pana in acest an.
Nu au dreptul sa nu va primeasca sumele pe care doriti sa le platiti, indiferent de hotararea comitetului executiv. Acesta poate sa hotarasca ordinea de acoperire a diferitelor categorii de restante, dar e abuziv si ilegal sa va refuze plata.
Ca RADET accepta ca un functionar al ei sa mai presteze si alt serviciu e treaba RADET. Puteti sa puneti o intrebare la RADET, asa, in treacat.....
Cheltuielile de judecata sunt suportate de cel care pierde procesul. Sunt achitate initial de cel care deschide procesul si in urma hotararii judecatoresti definitive se specifica in aceasta si cine plateste cheltuielile de judecata (deobicei cel care pierde). Numai dupa si daca pierdeti procesul cu asociatia ar trebui numai atunci sa vi se puna cheltuielile la plata. Nu inainte. Este de asemenea un abuz.
Sfatul meu este sa faceti o plangere penala la politie pentru gestiune frauduloasa si o sa vedeti cum isi vor schimba imediat atitudinea vis a vis de dumneavoastra!
Este singura solutie ca sa puneti capat acestei mascarade!
B-)
nu ati specificat cind ati cumparat apartamentul.
oricum, nu ar fi trebuit sa platiti sumele restante de pina in 2005, acestea fiind prescrise, conform legislatiei in vigoare.
as fi mai fi curios de un lucru ... cumva penalizarile erau mai mari decit suma de plata ?
atita timp cit acea contabila de la RADET are contract legal cu asociatia si asociatie ii plateste darile catre stat, aceasta isi poate vedea linistita de treaba, neexistind niciun conflict de interese.
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
ContSters61266, utilizator
felix34 a scris:

nu ati specificat cind ati cumparat apartamentul.
oricum, nu ar fi trebuit sa platiti sumele restante de pina in 2005, acestea fiind prescrise, conform legislatiei in vigoare.
as fi mai fi curios de un lucru ... cumva penalizarile erau mai mari decit suma de plata ?
atita timp cit acea contabila de la RADET are contract legal cu asociatia si asociatie ii plateste darile catre stat, aceasta isi poate vedea linistita de treaba, neexistind niciun conflict de interese.
felix34, o rugaminte = care este legea care prescrie suma restanta a unui proprietar de ap. la bloc, sa-l numim "rau platnic"? Pana la cati ani in urma se poate cere achitarea sumelor datorate la intretinere. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Esalonare datorii catre radet gabita1988 gabita1988 Buna ziua! Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc de 4 etaje, 2 scari , 30 apartamente, din Bucuresti, al carei asociatii de proprietari a acumulat ... (vezi toată discuția)
Cum se percep penalizarile? zahdorin zahdorin As avea o intrebare referitoare la perceperea penalitatilor pentru plata cu intarziere a cheltuielilor de bloc. Va rog sa ma lamuriti cum si in ce conditii pot ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere dm16 dm16 Buna ziua! Situatia sta in felul urmator: Parintii mei au penalitati la intretinere in valoare de 11000+ ron. Mama nu mai munceste de cativa ani si asa s-a ... (vezi toată discuția)