avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati intretinere

buna ziua,vreau o parere de la voi in legatura cu penalizarile la intretinere pe care le am. Am cumparat un apt. care avea datorii si penalizari IN 2005. Am platit restanta care era destul de mare si am lasat penalizarile pe mai tarziu.Asociatia m-a dat in judecata de doua ori, dar nu au castigat ,deoarece nu au adus probe la proces(le-au cerut date contabile pe care nu le-au adus).Precizez ca vreau sa platesc aceste penalizari dar vreau sa vad modul cum au fost calculate,deoarece am primit de la asociatie ,trei instiintari de plata ale penalizarilor, care erau cu trei sume diferite(eu nu am platit nici un leu din aceasta suma).La intrebarea mea de ce sunt diferite sumele,presedintele mi-a raspuns sec ca poate s-a gresit.Mai pot avea incredere in modul lor de plata?Mai nou, nu vor sa-mi primeasca banii la intretinere ,pe motiv ca este o hotarare o comitetului executiv.Mentionez ca am din nou proces cu ei in luna septembrie.Le-am spus ca am sa aduc un expert contabil ca sa verifice actele, la care ei mi-au raspuns, ca daca vreau asa ceva ,doar in timpul lor liber si sa-i platesc si pe ei ca pun la dispozitie actele contabile.Este corect asa ceva?ESTE CORECT SA AIBA CONTABILA DE LA RADET?NU ESTE VORBA DE NISTE CONFLICTE DE INTERESE?ACEASTA CONTABILA ARE CONTACT DIRECT CU FACTURILE DE LA ACEASTA ASOCIATIE LUCRAND LA RADET.ARE VOIE SA TINA CONTABILITATEA LA ASOCIATII LUCRAND LA RADET? SI ULTIMA INTREBARE:ARE DREPTUL SA-MI PUNA CHELTUIELI DE JUDECATA, LA RESTANTA, LA CARE EU PLATESC PENALIZARE.NU ARE NICI O HOTARARE DE JUDECATA IN CARE SA SCRIE ASA CEVA.CELE DOUA HOTARARI AU FOST CU SUSPENDARE A CAUZEI DIN LIPSA DE PROBE.VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:50, 7 Septembrie 2009
cele maxim 20 de zile de gratie (in functie de decizia AG) de dinainte de a incepe penalitatile intervin dupa alte 30 de zile de zile care reprezinta perioada in care pot efectua plata. deci rezulta un total de MAXIM 50 de zile de la data afisarii tabelului de intretinere, dupa care intervin penalizarile. aceste penalizari intervin doar daca au fost stabilite in AG si sint in cuantumul oferit de AG.
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
ContSters61266, utilizator
@felix34
Chiar ca nu mai inteleg!
Lista se afiseaza azi 01 a lunii, termenul de plata este de maximum 20 de zile calendaristice . Nu s-a platit, urmeaza 30 de zile, dupa care se aplica penalizari. Clar 20+30 =50 zile. Si atunci unde apare decizia AG?
Decizia AG spune care este procentul de penalizare (pana la maxim 0,5%) si data de aplicare - poate sa decida o aplicare dupa mai mult de aceste 50 de zile nu si mai putin insa (desi este putin probabila o astfel de situatie).
LocatarB a scris:

@felix34
Chiar ca nu mai inteleg!
Lista se afiseaza azi 01 a lunii, termenul de plata este de maximum 20 de zile calendaristice . Nu s-a platit, urmeaza 30 de zile, dupa care se aplica penalizari. Clar 20+30 =50 zile. Si atunci unde apare decizia AG?
sa presupunem ca s-a afisat intretinerea pe 1 sept. proprietarii/locatarii au ca termen de plata 30 de zile, adik pina pe 1 octombrie. dupa aceste 30 de zile, mai are o perioada de gratie de maxim 20 de zile (daca adunarea generala nu a stabilit un alt termen mai mic de 20 zile) in care nu li se percep penalitati, adik pina pe 21 octombrie. de pe data de 22 octombrie, daca CE a decis (sau sint prevazute in statutul asociatiei) se poate incepe perceperea penalitatilor in cuantuum maxim de 0,2% pe zi, in functie de ce anume s-a decis.
edx a scris:

Decizia AG spune care este procentul de penalizare (pana la maxim 0,5%) si data de aplicare - poate sa decida o aplicare dupa mai mult de aceste 50 de zile nu si mai putin insa (desi este putin probabila o astfel de situatie).

Adunarea generala poate hotara ca procentul de penalizare sa fie de maxim 0,2% pe zi , adica 0,19...0,15....0,10...0,05 etc.(nu maxim 0,5 pentru ca depaseste limita maxima legala de 0,2) .
Adunarea generala poate hotara ca acel termen de plata prevazut in lege la maxim 20 de zile , sa fie 19, 18, ....5 zilei...
Deci 30 obligatorii prin lege plus 0 (zero) pana la 20 , rezulta ca se poate platai fara penalizari intr-o perioada de 30 pana la maxim 50 de zile in functie de hotararea adunarii generale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Esalonare datorii catre radet gabita1988 gabita1988 Buna ziua! Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc de 4 etaje, 2 scari , 30 apartamente, din Bucuresti, al carei asociatii de proprietari a acumulat ... (vezi toată discuția)
Cum se percep penalizarile? zahdorin zahdorin As avea o intrebare referitoare la perceperea penalitatilor pentru plata cu intarziere a cheltuielilor de bloc. Va rog sa ma lamuriti cum si in ce conditii pot ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere dm16 dm16 Buna ziua! Situatia sta in felul urmator: Parintii mei au penalitati la intretinere in valoare de 11000+ ron. Mama nu mai munceste de cativa ani si asa s-a ... (vezi toată discuția)