avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vicii ascunse si certificat energetic al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vicii ascunse si certificat energetic al apartamentului neconform

Buna seara,

In urma cu 6 luni, am cumparat un apartament prin programul Prima Casa, situat la parterul blocului, cu certificat energetic clasa A. Toate bune si frumoase pana in momentul in care vremea s-a racit si au inceput sa apara si problemele. in prima faza podeaua era foarte rece, geamurile termopan zi si noapte ude,pline de apa de am ajuns sa stau cu prosop la baza lor. incet incet, geamurile nu au mai fost asa ude, in schimb peretii s-au umezit la imbinarea cu podeaua, facandu-se mereu condens. Si in cele din urma a aparut si mucegaiul. Iar costurile de la caldura( centrala pe gaz + calorifer electric) ajungand sa depaseasca lejer 500 lei, in conditiile in casa am avut o temperatura constanta de 22 grade. Ma intereseaza daca in urma unor demersuri, a unei contraexpertize la certificatul energetic as avea vreun castig de cauza. Vreau sa dau in judecata proprietarul de la care am cumparat apartamentul, cat si evaluatorul de a facut acest certificat, pentru ca sunt foarte sigura, dupa toate probleme aparute ca acest apartament nu se ridica la clasa A, iar certificatul a fost masluit. Acest apartament este de o clasa mult mai inferioara.

Va multumesc anticipat! O seara frumoasa!
Cel mai recent răspuns: onceanugina , utilizator 09:24, 14 Ianuarie 2016
Buna seara,
Va sfatuiesc sa va adresati intai unui expert care sa va spuna "fara masluiri" care este clasa energetica reala.
Dupa aceia va veti hotara ce cale sa urmati.
Va multumesc mult pentru raspuns! Aceste probleme care au aparut pot fi interpretate ca si vicii ascunse?

O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartamente alaturate neincalzite dinculeana dinculeana Buna ziua, Am si eu o problema . Locuiesc la etajul 3 al unui bloc care este debransat de la sistemul centralizat de caldura din anul 2003-2004. Aproape ... (vezi toată discuția)
Reabilitare blocuri Matra Matra Buna ziua, Am cateva intrebari legat de obligativitatea schimbarii geamurilor termopane la reabilitarea blocurilor, proces in care va intra si blocul meu in ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari, spatiu primarie nefolosit la parter amyclau amyclau Buna seara. Stiu ca atunci cand la ultimul etaj al unui bloc se izoleaza din cauza ca ploua in casa etc. toti proprietarii din blocul respectiv contribuie la ... (vezi toată discuția)