avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi partaj

Buna seara, matusa(sora mamei mele naturale) care m-a crescut de la 2 ani a murit,nu m-a adoptat.In viata mai sunt 2 surori, nu are sot si nici copii, as dorii sa aflu daca am drept de semnatura in calitate de nepoata de sora.Tin sa mentionez k mama mea naturala a murit de curand.Intrebarea este am drept la semnatura? pot sa ma excluda?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2016
Miupiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:59, 14 Ianuarie 2016
cred ca va intereseaza daca aveti drept de mostenire, nu de semnatura, altfel nu vad ce vreti sa semnati.
Oricum, ca sa va ceara cineva semnatura ( acordul), ar trebui sa aveti ceva, parte din mostenirea dupa matusa.
Mergeti si dati declaratie la notar ca acceptati succesiunea.
Buna seara,
Va sfatuiesc sa va duceti la notar si sa solicitati sa dati o declaratie de acceptare a succesiunii atat de pe urma matusii cat si de pe urma mamei.
Nu cred ca va cere cineva semnaturi pentru bunurile din succesiune.
Deci daca se decide sa se faca succesiunea,eu sunt chemata ? sau trebuie sa aflu dinainte de la rude ? Surorile matusii mele nu vor ca eu sa raman cu casa si nici nu vor sa intenteze succesiune.Puteti sa imi explicati mai babeste ? Am dreptul din partea mamei mele la mostenire?Ma pot da afara din casa? La succesiune voi avea si eu ceva de spus in calitate de nepoata dupa sora ?
Se imparte intre surori si nepoti? sau doar surorile au drept? Imi pare rau, am pus multe intrebari,dar nu am inteles.Multumesc din suflet pentru timpu acordat
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2016
Miupiu, utilizator
Eu nu inteleg de ce trebuie sa stati si sa asteptati ca altii sa demareze procedurile pt dezbaterea succesiunii.
Mergeti la un notar de pe raza ultimului domiciliu al decedatei si interesati-va acolo ce acte va trebuie pt dezbaterea succesiunii si daca nu le aveti, nu le puteti obtine, dati declaratie ca acceptati succesiunea dupa ea a decedat de mai putin de un an.
Pana sa ajungeti sa dezbateti succesiune si sa impartiti casa, dvs ramaneti in ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad de rudenie ,in vederea succesiuni. mariancristielena mariancristielena Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora ... (vezi toată discuția)
Succesiunea si noul cod civil sorinflorentin sorinflorentin Buna ziua, Este cineva la curent cu noul cod civil? Ma interesează in special despre succesiune in caz de deces. Mulțumesc (vezi toată discuția)
Vinzare mostenire neintabulata ContSters238389 ContSters238389 Va rog mult pentru un raspuns: unchiul meu a decedat acun 28 ani neavind copii eu si sotia lui nu am dezbatut succesiunea. Mostenirea (imobile primite de ... (vezi toată discuția)