avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dosar ajutor de urgenta respins !!! Un raspuns ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dosar ajutor de urgenta respins !!! Un raspuns urgent,va rog !!!

Buna seara. Am primit o veste bomba astazi,dupa aproape 8 luni de cand am depus la DGASP sector 4,un dosar pentru un ajutor de urgenta pentru plata chiriei pentru persoanele evacuate din imobile nationalizate si anume ca s a RESPINS !!! Nu mai zic ca in ultimile luni practic si au batut joc de noi plimbandu ne dupa diverse acte si de la luna la luna au venit cu alte idei,nu m a sunat nimeni sa imi spuna daca mai trebuie sau nu ceva la dosar,de fiecare data am aflat cu stupoare in fiecare luna ca nu sunt si nu sunt trecuta pe statul de plata,afland abia ulterior motivele.Ma rog...e lunga povestea. In decembrie se presupunea ca e totul ok si pe 15 sa merg sa iau banii.Bine ca am sunat inainte ca mergeam degeaba,mi au zis ca bunica mea a fost gasita in evidentele ANAF cu pamant in arenda. O mostenire din mosi stramosi,un titlu de proprietate de 2 hectare,extravilan,cu 7 mostenitori. Mi a cerut contractul de arenda si l am dus la inceputul lunii asteia,apoi au zis ca e ok. Astazi am sunat sa vad ce si daca mai trebuie ceva si mi au zis ca a fost respins,pentru ca bunica are contract de arendare pe 1 hectar si depaseste limita de 2000 de metrii. Dar e o diferenta,terenul ei este extravilan.Legea asta a ajutorului social 416/2001 m a dus la o HG 50/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat. Hotararea 50/2011. In anexele 4 si 5 e reglementata chestia asta cu cotele dar poate nu inteleg eu ce trebuie. Pentru o familie de 4 persoane cum suntem noi,eu bunica si fetele mele,caci dosarul ajutorului ne cuprinde pe noi 4,care este maximul admis de lege? De ce zicea doamna respectiva de 2000 de metrii si cum credeti ca as mai putea sa rezolv ceva in cazul de fata? Imi cer scuze daca nu m am exprimat cum trebuie dar simt ca imi pierd mintile,poate nu mai gandesc eu logic. Multumesc !!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:31, 13 Ianuarie 2016
Buna seara,
In situatia in care in urma unui memoriu transmis prin posta, scrisoare recomandata cu confirmare de primire la care sa solicitati raspuns scris, nu se rezolva, va puteti adresa instantei.
Multumesc pentru informatie. Insa ar trebui si sa stiu daca are rost sa o fac? Adica in situatia in care bunica nu e proprietara acelui hectar dar ei considera ca daca il are in arenda ii apartine,ma interesa sa stiu care e cota maxima admisa de lege peste care nu poate depasi o familie care solicita un astfel de ajutor. 2000 de metrii,0,75 hectare sau 2 hectare?? Pentru ca inspectoarea mi a zis ca daca vreau sa dovedesc ca nu e in intregime pamantul bunicii,eu sa i fac succesiunea si toate cele necesare si sa le duc hartii ca partea ei de mostenire nu e mai mare de 2000 de metrii. Lasand lucrurile asa cum sunt,pentru ca eu n am cum sub nici o forma sa fac toate demersurile acestea,alt dosar nu pot sa mai depun,avand arenda asta pe un hectar,mai pot spera sa mi se aprobe dosarul?
Buna seara,
Daca v-am sfatuit sa formulati cerere scrisa este pentru ca ce SPUNE cineva e una, ce e SCRIS (si deci se arata si temeiurile din lege) e alta.
O lucratoare poate sa spuna orice pentru ca vorbele nu se pot coase in dosare pe cand hartiile DA!
Luati dupa ce primiti raspuns scris orice decizie care se cuvine. Dar veti avea temeiurile legale scrise pentru acceptare sau respingere a dosarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren in arenda nic1 nic1 Buna seara, Unul dintre parintii mei a primit drept mostenire cateva hectare de pamant, pe care bunicul il avea dat in arenda. Dupa succesiune parintele meu ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasi legale pentru vanzarea unui teren aflat in arenda? Ionut_Adrian Ionut_Adrian Buna seara. Am in arenda 3.5 hectare de pamant. Doresc sa vand un hectar (pe care detin titlul de proprietate) , am vorbit cu cel la care am pamantul in arenda ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire,succesiune, partaj casa,pamint si padure doior doior Bunica(mama mamei mele) a murit in 1990 si nu au ramasca mostenitori decit unchiul meu cu sotia si cu copilul acestora , cu mine si fratele meu sa împartim ... (vezi toată discuția)