avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legalitatea unui ordin de ministru.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Legalitatea unui ordin de ministru.

Bună seara,
Cu respect, aș avea două întrebări astfel:
1.Un ordin de ministru este legal dacă nu a fost publicat în Monitorul Oficial?.
2.Cum aflu dacă un ordin este sau nu publicat în Monitorul Oficial?.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: FARKAS TRAIAN IOSIF , utilizator 17:42, 14 Ianuarie 2016
Buna seara,
Cautati respectvul ordin pe google si vedeti ce numar are si cand a fost publicat.
Va duceti la Monitorul Oficial si cumparati respectivul numar din monitor.
Sunt ordine care nu se publica avand caracter secret, cred ca nu tr spus de ce!
Mulțumesc pentru atenția acordată, însă, raspunsul dumneavoastră mă face să mai întreb:
Deși nu ați menționat, căutând inf. pe Google, am înțeles că un Ordin de ministru se aplică, este legal și produce efecte în situația în care acesta a fost publicat în M.O.
Nu înțeleg un aspect, anume:
De ce un ordin de ministru secret este exceptat pentru a fi publicat în M.O. Am văzut acest lucru precizat în Norme metodologice de elaborare a actelor normative, cred că, L 24/2000
Mai știu că există o parte a M.O. care nu este destinată publicității. De ce nu se publică în această parte a M.O.
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri legislative - ce lege prevede ca ordinul ministrului trebuie publicat in m.of.? atenahex atenahex Buna ziua. Exista vreo lege prin care se stipuleaza ca orice Ordin de Ministru trebuie publicat in Monitorul Oficial? (vezi toată discuția)
Date personale afisate publicului cool123 cool123 buna seara , nelamurirea mea este urmatoarea : In urma unei modificari a actului constitutiv al unei societatii unde sunt asociata am constatat , ca daca imi ... (vezi toată discuția)
Instructiunile-act normativ obligatoriu sau doar orientativ? Silvia  Aldea Silvia Aldea Stiu ca printre actele normative care reglementeaza activitatea arhivistica sunt si [b]Instrucţiunile privind activitatea de arhiva la creatorii si ... (vezi toată discuția)