avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se poate beneficia de concediu crestere copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se poate beneficia de concediu crestere copil?

Bună ziua, am o întrebare dacă puteți sa îmi răspundeți, sunt însărcinată dar nu pot beneficia de indemnizatie crestere copil pt ca nu am o continuitate în ultimele 12 luni, dar as vrea sa știu dacă, soțul meu a fost angajat în ianuarie 2015-august 2015, după care din august 2015 a intrat în șomaj pana în 28 ianuarie 2016 are o continuitate de 12 luni , eu urmează sa nasc la sfârșitul lunii februarie. Spuneti-mi va rog dacă soțul meu ar putea beneficia de indemnizatie crestere copil daca o luna va fi șomer pana eu voi naște bebelușul sau trebuie neapărat angajat din 28 ianuarie pana voi naște pt a beneficia de indemnizatie. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:34, 14 Ianuarie 2016
1. - Daca nasterea are loc in februarie 2016 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de CCC si indemnizatie sunt martie 2015 - februarie 2016.
- Perioada de somaj indemnizat este eligibila pentru a beneficia de CCC. si de indemnizatie deci sotul dvs. indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. La data cand solicita indemnizatie pentru CCC nu trebuie sa fie angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul de concediul de crestere copil? RalucaCorina RalucaCorina Buna ziua, Ar trebui sa nasc la 1 Iulie 2017. In tot anul 2015 am fost angajata cu norma de 4ore. In primele 6 luni din 2016 am avut indemnizatie de somaj, ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu crestere copil? rosoiu roxana rosoiu roxana Buna ziua! Cum pot sa beneficiez de indemnizatie dc sunt angajata din 7.10.2016 si am avut in 2015 somaj (ianuarie -8.09.2015.)si ar trebui sa nasc in 17. 07. ... (vezi toată discuția)
Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)