avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... actiune in justitie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

actiune in justitie?

Ce ma sfatuiti.
am fost angajat cu prestari servicii la o firma, program de 2 ore pe zi, am lucrat o per.de 2 luni iar in perioada sarbatorilor de Paste s-a facut o pauza.Nu am mai fost rechemat la munca. Pentru aceasta perioada nu am fost retribuit, chiar nici nu am semnat contract de munca.in multe rinduri mi/am solicitat retributia, si am primit promisiuni.

am sesizat ITM, prompt am fost chemat si fima mi/a dat 200 lei (din 500 calculati) insa despre diferenta si despre munca in continuare nimic.

asi vrea sa ii dau in judecata. spuneti/mi un temei legal pe care sa/mi sprijin petitia, in special si pentru perioada ulterioara cand nu m/au mai chemat la munca pana in prezent.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 31 Iulie 2009
In baza carui act doriti sa solicitati aceste drepturi salariale? daca nu aveti contract individual de munca? Sau contract de prestari servici?
la prima "strigare" nu s/a gasit contractul de prestari servicii insa ulterior s/a gasit dar ,gandesc eu facut la repezeala,binenteles nesemat de mine, nedepus la ITP. Pentru acest fapt s/au aplicat sanctiuni, firma mi/a calculat un salariu si mi/au dat suma de 200 lei (din 500 lei).

chiar daca nu am semnat contractul de prestari servicii, daca nu mai aveau nevoie de serviciile mele, nu trebuia sa imi dea o decizie de incheiere a acestuia contract?

Care a fost raspunsul primit de la ITM?
In ceea ce priveste termenul de prescriptie , acesta este de 3 ani de la data scadentei drepturilor salariale solicitate.
raspuns din parta ITM :am dispus masuri corespunzatoare de remediere a deficientelor constatate. drepturile salariale pentru per.lucrata se pot ridica de la sediul societatii.

flower_eu_ele a scris:

la prima "strigare" nu s/a gasit contractul de prestari servicii insa ulterior s/a gasit dar ,gandesc eu facut la repezeala,binenteles nesemat de mine, nedepus la ITP. Pentru acest fapt s/au aplicat sanctiuni, firma mi/a calculat un salariu si mi/au dat suma de 200 lei (din 500 lei).

chiar daca nu am semnat contractul de prestari servicii, daca nu mai aveau nevoie de serviciile mele, nu trebuia sa imi dea o decizie de incheiere a acestuia contract?

B-)
Din punct de vedere legal , un contract nesemnat nu are valoare! Atata vreme cat nu ati semnat contractul acela nu sunteti parte in el , deci nu aveti statut de angajat sau colaborator.B-)

Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala Borza Borza Buna. Am urmatoarea speta: X(persoana fizica din ex. Bacau)incheie un contract pe perioada determinata numit conventie civila de prestari servicii cu ... (vezi toată discuția)
Contract civil prestari servicii dacmoto dacmoto Buna ziua, As dori sa stiu daca urmatorul litigiu este civil sau comercial? Este vorba de un contract civil de prestari servicii incheiat intre o pers ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii sheepshead sheepshead Buna ziua, Am nevoie de o parere avizata in legatura cu un articol dintr-un ... (vezi toată discuția)