avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Formular ITL-001, model 2016
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Formular ITL-001, model 2016

Detin in proprietate o cladire nerezidentiala. Am contactat primaria pe raza careia se afla cladirea cerand sa mi se comunice impozitul datorat pe anul 2016. Am aflat cu aceasta ocazie de la primarie ca trebuie sa depun formularul ITL-001. In plus primaria sustine ca trebuie sa depun si un raport de evaluare intocmit de o persoana autorizata , in vederea stabilirii valorii cladirii si ulterior a impozitului.
Studiind cu atentie fromularul ITL-001, la sectiunea V, vad urmatoarea nota: "In cazul in care contribuabilul persoana fizica NU detine infromatiile necesare complaterii punctului V completeaza informatiile de la punctul IV si consemneaza OLOGRAF ca utilizeaza cladirea in scop nerezidential"

Intrebare:

Este obligatorie depunerea raportului de evaluare (ceea ce implica angajarea unui expert si plata unei taxe substantiale) , sau bazat pe acest text din formular , acest raport evaluare NU este obligatoiriu, si primaria in cauza mi-a indicat o informatie incorecta, ca sa nu zic abuziva?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Completare declaratie fiscala 2016 itl-001 dana florea dana florea Suntem în următoarea situaţie: Sediu de firmă, în apartament locuit, cu contract de comodat pentru o cameră, cu indicarea camerei pe releveu cadastru ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi modificat formularul itl-001 deja semnat? impozite cladiri dana_io dana_io Un co-proprietar al unui apartament de bloc cu folosinta mixta a semnat formularul ITL-01 cu apartamentul ca “nerezidential”, pentru ca asa a spus ... (vezi toată discuția)
Ce formular completez? Caliopeea Caliopeea Am citit la dvs pe site ca in 2016 cu totii trebuie sa completam un formular in vederea stabilirii impozitului pe cladiri. In cazul meu, sint pers.fizica, ... (vezi toată discuția)