avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Completare declaratie fiscala 2016 ITL-001
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Completare declaratie fiscala 2016 ITL-001

Suntem în următoarea situaţie:
Sediu de firmă, în apartament locuit, cu contract de comodat pentru o cameră, cu indicarea camerei pe releveu cadastru anexat la contract.
Firma are activitate şi NU decontează cheltuielile pentru întreţinere şi utilităţi aferente spaţiului pe care îl foloseşte.
Am solicitat şi am obţinut de la DVBL Certificate fiscale care precizează valoarea de impunere a imobilului.

Pentru situaţia prezentată, cum trebuie completată Declaraţia fiscală - formular Model 2016 ITL-001, respectiv:
1. Se consideră clădirea (apartamentul) ca fiind utilizată în scop mixt şi suprafeţele pot fi delimitate, încadrându-se la pct. VI din formular ?
2. Dacă se încadrează la pct. VI din formular şi trebuie completate pct. IV şi V:
3.a. La pct. IV - se completează valoarea de achiziţie conform Contract de vânzare-cumpărare (datează din 1998) sau valoarea conform Certificat fiscal ?
3.b. La pct. IV - se completează cu suprafaţa utilă şi construită a apartamentului integral sau numai cu suprafeţele rezidenţiale ?
3.c. La pct. V - se completează numai suprafeţele nerezidenţiale ?
3.d. La pct. V – este obligatorie întocmirea unui Raport de evaluare, sau declară valoarea conform Certificat fiscal ?
3. Se consideră clădirea (apartamentul) ca fiind utilizată în scop mixt şi suprafeţele nu pot fi delimitate, încadrându-se la pct. VII din formular, cum se procedează având în vedere că situaţia prezentată NU se regăseşte nici la la pct. VII.a, nici la pct. VII.b din formular ?
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 09:48, 31 Ianuarie 2016
din cate stiu eu, avand practic si punctul de lucru tot la sediul societatii va trebui sa faceti un raport de evaluare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe cladirile persoanelor fizice cu sediu social pfa dmlDML2005 dmlDML2005 Buna ziua, Intrebarea mea este relativ la impozitul pe cladiri in cazul existentei la adresa respectiva a unui sediu social de PFA/firma pentru anul ... (vezi toată discuția)
Formular itl-001, model 2016 mirceani mirceani Detin in proprietate o cladire nerezidentiala. Am contactat primaria pe raza careia se afla cladirea cerand sa mi se comunice impozitul datorat pe anul 2016. ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri rezidential - pfa, va rog indrumare anca_ro anca_ro Buna ziua, am un PFA la adresa la care locuiesc. Sunt in situatia in care spatiul rezidential fata de spatiul nerezidential nu sunt delimitate specific in ... (vezi toată discuția)