avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Agresata de patron turc, ce trebuie sa fac pentru a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Agresata de patron turc, ce trebuie sa fac pentru a cere daune

Buna seara, fac apel la un avocat, jurist care ma poate ajuta!
In 16.12.2015 am fost agresata fizic de catre patronal meu turc, in sediul firmei, fiindca mi-am cerut salariul restant din august, septembrie, octombrie, noiembrie. Am depus plangere penala impotriva dansului, am depus la politie si certificat medico-legal in care este consemnat capitolul Concluzii: ".....prezinta leziuni de violenta ce pot data din ziua de 16.12.2015 posibil produse prin lovire cu corp dur ptr care nu necesita ingrijiri medicale". Momentan dosarul este in faza de cercetare, cred. Cum pot cere daune? Nu vreau decat suma restanta, adica 4775 ron! Ce trebuie sa fac? Ce actiune trebuie depusa si unde anume?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:33, 20 Ianuarie 2016
@ dacidaci

In timpul cercetarilor efectuate de Politie/Parchet , veti declara ca va constituiti si parte civila cu suma de..... lei.

Dvs il puteti actiona in instanta pentru neplata salariilor , chiar daca ati depus plangere penala pentru ca v-a gresat.
Cea mai buna solutie pentru dvs este o actiune civila depusa la Tribunal- litigii de munca. Nu aveti de achitat taxa de timbru, va cereti drepturile salariale si in baza certificatului medico-legal puteti cere si daune morale (cu sanse de castig pentru ca aveti probe). Dosarul penal , daca nu ati avut nevoie de ingrijiri medicale, sunt convinsa ca se va inchide cu NUP ( neinceperea urmaririi penale ) si asa nu va avea finalitate. Plus ca in penal se misca mult mai incet (urmarire penala, parchet,instanta)
Doamna, clarificam: plangerea la politie are ca obiect lovirile. Daca doriti sa obtineti daune pentru aceste LOVIRI, va constituiti parte civila in dosarul penal. Veti fi chemata de organele de cercetare.
Daca va doriti salariile restante, atunci faceti actiune civila, negociere, altceva decat plangere penala.
Cele doua proceduri pot merge in paralel. Pentru ambele va sfatuiesc sa vorbiti macar cu un avocat. De asemenea, incercati sa negociati incheierea uneia sau alteia dintre actiuni amiabil. Sau a ambelor. La negocieri puteti fi prezenta personal sau nu.
Unde depun plangerea, la Tribunalul Ilfov unde isi are sediul societatea angajatoare, sau la sectorul 4, unde am eu domiciliul? Patronul este cetatean turc, fara rezidenta, fara viza. Dansul sta 15 zile in Romania, pleaca in Turcia 2-3 zile si revine.
Pentru neplata salariului actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul.

Plangerea penala se depune la parchetul de pe langa judecatoria din raza teritoriala a locului unde a fost săvârşită infracţiunea; locului unde a fost prins făptuitorul; locului unde locuieşte făptuitorul; locului unde locuieşte persoana vătămată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am lucrat o lunã de zile ºi nu am fost plãtitã. cum recuperez aceºti bani? xspeedy14xx xspeedy14xx Numele meu este Mary si am lucrat timp de o luna de zile la o I.I (intreprindere individuala) si nu am primit salariul.In aceias situatie mai sunt cateva fete ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca coracfg coracfg Angajatorul a semnat in numele meu CIM ,statele de plata,decizia de incetare a CIM,nu mi-a platit salariul pe 2 luni +10 zile CO.(mentionez ca m-au santajat sa ... (vezi toată discuția)
Sesizare Damian Florian Damian Florian Bună dimineața. Lucrez la o firmă de construcții în București și de două luni jumate nu am primit salariu tot ne plimba ca azi ca maine ce trebuie să ... (vezi toată discuția)