avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxe si impozite cabinet medical individual
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxe si impozite cabinet medical individual

Eu si sotia detinem un apartament pentru care am incheiat un contract de comodat si transformat in cabinet medical indivdual. Sotia desfasoara activitatea si la spital (unde este angajata cu CM) si la cabinet. Pina acum am dedus cheltuielile cu energia, gazul, intretinerea prin acest contract de comodat. Intrebare: este necesar sa schimb contractele de furnizare de pe persoana fizica pe cabinet? Ce fac cu intretinerea de la asociatia de proprietari? Ce alte contributii mai platesc din acest an? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:10, 14 Ianuarie 2016
Laur68 a scris:

[...] Intrebare: este necesar sa schimb contractele de furnizare de pe persoana fizica pe cabinet?

In ce context puneti intrebarea, cu privire la impozitul pe imobil datorat catre primarie?
Da, si la necesitatea de a deduce aceste cheltuieli pe cabinet. Spatiul este folosit 100% pentru aceasta activitate.
Impozitul catre primarie se va plati marit, in conditiile noului cod fiscal.
Cheltuielile le veti deconta in continuare in baza legii si a clauzelor din contractul de comodat.
Multumesc, deci nu este nevoie sa trec contractele de energie si sa inchei un contract separat pentru apa/canal pe cabinet, asa sa inteleg? Intreb a doua oara doar caz sa fiu sigur
Sunt doua aspecte (sa le spunem fiscale, in sens larg) care nu au legatura una cu cealalta, o afectiune de calviție si o contuzie la un deget al piciorului sunt totusi doua chestiuni distincte dpdv medical si chiar daca vizeaza acelasi organism uman, cred, ca nu se intrepatrund.
Astfel impozitul pe proprietatea persoanei fizice in cazul dvs. (datorat catre primarie) este un aspect care tine strict de desfasurarea/nedesfasurarea activitatii economice in locatia respectiva (stare de fapt in raport cu care se plateste/nu se plateste impozit majorat), iar modul legal de decontare a cheltuielilor CMI-ului este un alt aspect, care tine de normele contabile si fiscale aplicabile CMI-ului, caz in care decontarea cheltuielilor se face ca si pana acum sau conform cu modificarile de acte normative (daca exista astfel de modificari).

Nu stiu daca intrebarea dvs. este acoperita de raspunsul de mai sus. Daca nu este, reformulati.

Alte discuții în legătură

Decontare investitii cmi ileana madalina ileana madalina Bune seara! Situatia este urmatoarea: in cazul cabinetelor medicale individuale intai se amenajeaza spatiul si apoi se obtin aprobarile necesare, inclusiv CIF ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical individual sanda2902 sanda2902 Buna ziua. Doresc sa imi infiintez un CMI-cabinet medical individual . Va rog sa ma lamuriti in privinta taxelor si impozitelor pe care le voi avea de plata la ... (vezi toată discuția)
Tarif diferit electrica la pfa ??? soarece_80 soarece_80 Buna seara ! Sunt mai nou pe aici si am rugamintea sa ma lamureasca cineva daca se poate . Sunt PFA,stau la casa,am un mic magazin alimentar la domiciliu(in ... (vezi toată discuția)